DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Giv gulvet et nyt liv, gør-det-selv

15. december 2015

Har du et gammelt gulv, som du overvejer at skille dig af med? Har du rester, efter at du har lagt dit nye gulv? Eller måske har du fjernet et ødelagt panel? Vent med at køre til genbrugsstation, for du kan gøre meget mere med et gulv end bare at gå på det.

SMUKKE CITATER PÅ ET SMUKT GULV

Måske sætter du, som mange andre, pris på smukke citater, ordsprog eller andre livsbekræftende ord, der pryder væggen i soveværelset, stuen eller entreen? Eller måske kunne du tænke dig din yndlingsopskrift på væggen i køkkenet? Her er dit gamle gulv den perfekte baggrund til ordene.

Sæt nogle træplanker sammen. Kliksystemet gør det nemt. De behøver ikke at være perfekte – lidt småskavanker gør bare udtrykket mere unikt. Slå for eksempel to søm i de øverste hjørner, bind et stykke snor mellem sømmene, og hæng derefter "tavlen" op. En snor passer godt til naturmaterialer. Du kan vælge at bevare gulvet, som det er, eller male det i en eller flere farver. Her er det kun fantasien, der sætter grænserne. Udskriv teksten på papir, skær bogstaverne ud, og brug papiret som en stencil til at male eller "duppe" bogstaverne på. Hvis du har modet til det, kan du også skrive i hånden.

Hvis du har lyst til at lave dit gamle gulv om til et maleri, men ikke lige har et citat eller en opskrift på lager, kan du lege med stencils. Lav en figur eller form i almindeligt papir. Læg den på gulvmaleriet, og mal over hele fladen med en eller flere farver. Fjern papiret, og maleriet er færdigt. Du har lige lavet dit eget hjemmetrykkeri.

Når gulvet bliver til et smukt bord

Trænger sofabordet til en opfriskning? Lad gulvet blive din nye bordflade. Lim gulvpanelerne på, så har du pludselig et nyt bord. Det behøver hverken at være svært eller tage lang tid. Hvis gulvet har kliksystem, sætter du blot plankerne sammen. Mal det, eller lad det være, som det er. Ringe fra kaffekopper og andre mærker kan give et rustikt udtryk. Leg med mønstre og former – en sav kan gøre underværker. Og når du er færdig med sofabordet, kan du pimpe spisebordet op, give bordet i soveværelset en overhaling eller give skænken en ny overflade. Hvis du har et gulv fra Pergo, vil møblerne modstå både fugt og pletter.

Flere kreative løsninger med gamle gulve

Det gamle gulv kan selvfølgelig også bruges til andet end malerier og borde. Lav et fint juletræ med en sav og lidt farve (se billedet). Sæt smarte kroge på en gammel gulvplanke, og brug den til at hænge håndklæder på eller som gardinstang. Lav en motivvæg med gulvplanker – den kan blive et stærkt indslag, der får rummet til at virke varmere og hyggeligere. Du kan også lave hylder, der for eksempel kan gøre badeværelset mere hyggeligt.


Del denne artikel