DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Massive trægulve kontra designede trægulve

1. juni 2016

Intet slår varmen, elegancen og den naturlige følelse ved et trægulv. Hvis du vil lægge trægulve, kan du vælge mellem massive trægulve og designede trægulve – men hvad er forskellen? Det er næsten umuligt at se med det blotte øje, men der er forskelle under overfladen.

  
  1. Beskyttende finish: 7 lag UV-bestandig vandbaseret lak eller kvalitetsolie yder maksimal beskyttelse og sikrer en let vedligeholdelse
  2. Overfladelag: Et nøje udsøgt trælag (2,5 eller min. 3,2 mm), der kan slibes 2 – 3 gange
  3. Avanceret kerne: Kernen absorberer de tryk og belastninger, som dit gulv udsættes for, og sikrer, at det forbliver stabilt under alle betingelser
  4. Bagside med balance: Fineren på bagsiden er lavet af økologisk certificeret træ og er med til at give plankerne perfekt formstabilitet

STRUKTUR

Begge varianter er fremstillet af 100% træ, men hvor massive gulve er fremstillet af hele træplanker, består designede trægulve af tre lag træ, der er limet sammen under varme og tryk og behandlet med beskyttende lak eller olie. De forskellige lag ligger i 90 graders vinkler i forhold til hinanden, så træfibrene løber i forskellige retninger, hvilket reducerer risikoen for at træet slår sig, udvider sig eller trækker sig sammen som følge af udsving i luftfugtigheden. Toplaget, slidlaget, er mellem 2,5 og 3,2 mm tykt og kan slibes 2-3 gange.

Massive trægulve kan få fugtskader, der kommer både oppefra og nedefra. De kan udvide sig, hvis det er koldt og fugtigt og trække sig sammen, hvis luften er meget varm og tør. Men de har den fordel, at de kan slibes mange gange, da de består af et enkelt lag træ, der normalt varierer i en tykkelse på mellem 14-30 mm.

LÆGNING AF GULVET

Vi anbefaler normalt, at du får en fagmand til at hjælpe med at lægge massive trægulve. De kan lægges på mange forskellige måder: limning, sømning eller hæftning. Du kan lægge Pergo parketgulve selv, takket være vores innovative PerfectFold™ kliksystem.

PRIS

Massive trægulve kan variere meget i pris afhængig af trætype, men designede trægulve er normalt mindre kostbare, da bundlagene kan fremstilles af billigere trætyper end toplaget, der er synligt.

  • Designede trægulve består af adskillige lag træ, mens massive trægulve udelukkende er fremstillet af massivt træ
  • Massive trægulve reagerer på udsving i luftfugtighed, mens designede trægulve ikke gør det
  • Du kan selv lægge designede trægulve
  • Massive trægulve er normalt dyrere end designede trægulve

Del denne artikel