DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Skal jeg vælge vinyl eller fliser i køkkenet?

1. december 2015

Der er mange gulvtyper at vælge imellem til dit køkken. Trægulv, stengulv, fliser eller endda vinylgulv. Her bør du overveje et gulv, der kan holde til mange år, hvor der spildes og rodes igen og igen.

Køkkengulvet skal kunne klare livets udfordringer

Uanset hvor forsigtig og omhyggelig du er, når du laver mad, kan du være sikker på, at noget vådt ender på gulvet. Ulykker kommer sjældent alene, som man siger. Bare se på de låger, der støder op til opvaskemaskinen eller vasken. Efter få år kan man se tydelige spor fra de mange spild. Pletter, der ikke går væk, maling der flager og i værste fald låger, der begynder at svulme op.

Hvis du får en utæt opvaskemaskine uden tilstrækkelig fugtbeskyttelse, kan du godt ringe til gulvlæggeren med det samme for at udskifte det smukke trægulv. Uanset hvor godt gulvet er, så klarer det sjældent vand, der har fået lov til at være der i længere tid.

Vælg det rigtige gulv på det rigtige sted

Mange har endnu ikke opdaget, at vinylgulve har gjort et strålende comeback. Med deres naturtro mønstre kan det være svært at se forskel på vinylgulve, trægulve og laminatgulve. Der findes endda vinylgulve, der har en slående lighed med skifer eller beton – uden at være nær så tungt, dyrt eller hårdt. Forskellen mellem at tabe et glas på et stengulv og et vinylgulv er mærkbar. En anden lige så god mulighed er et laminatgulv, som har de samme gode egenskaber, og som også kan fås i udgaver, der ligner sten eller beton.

Vinyl – et gulv, der modstår vand og holder længe

Fliser og kakler er også gode valg til køkkenet, de tåler vand og holder længe. Disse materialer er desuden – akkurat som vinyl – fremragende til gulvvarme. I lighed med skifergulvet er klinker dog væsentligt hårdere end vinyl og giver ikke den samme varme oplevelse. I dag forbindes klinker i høj grad med badeværelser. De terrakottafarvede klinker, vi så ofte så i køkkener for en snes år siden, er ikke lige så populære i dag. Vinylgulvet kan derimod kombineres med mange stiludtryk og giver derfor mange valgmuligheder, samtidig med at det holder til køkkenets strabadser.

Få inspiration til dit køkkengulv


Del denne artikel