Fem tips til dig, der gør det selv

Når du skal lave ændringer i dit hjem, kan det let blive kaotisk. Følg vores praktiske tips til en lettere renovering.

1. Planlæg og læg et budget

For at omkostningerne ikke skal løbe løbsk, er det fornuftigt i forvejen at tænke alt igennem og lægge et budget. Bestem, hvem der skal gøre hvad; skal du lave det hele selv, eller skal du have hjælp til noget af det. Skriv en liste og følg den. Lav også en tidsplan, som du forsøger at overholde, og glem ikke at regne leveringstider for materiale med – tjek, hvornår materialet kommer, det kan ofte tage længere tid, end man regner med.

2. Lav ét rum ad gangen

Hvis du skal istandsætte flere rum, er det bedst at arbejde med ét rum ad gangen for at undgå, at der er kaos i hele hjemmet samtidig. Man kan let blive entusiastisk i starten og tage fat på flere steder samtidigt, men det er ikke så praktisk. Gør ét projekt færdigt, før du starter på det næste.

3. Et nyt gulv kan forandre hele rummets udseende

At lægge et nyt gulv er et enkelt trick til at forny et rum, og det øger desuden værdien af din bolig. Hvis du vælger et klikgulv fra Pergo, behøver du heller ikke at bruge meget dyrebar fritid på at lægge gulv.

I mange tilfælde behøver du ikke engang at fjerne det gamle gulv, men kan lægge det nye oven på! Du skal forberede gulvet nedenunder omhyggeligt – læs mere her.

At vælge det perfekte gulv er måske ikke helt nemt, men her her kan du få hjælp til at vælge det rigtige gulv til hvert enkelt rum.Pergo-konkurrence

Hvad er hurtigst? At montere et Pergo-gulv eller ...

At lære en papegøje at sige Pergo?

At se en hel sæson af en serie?

At lægge et puslespil med 500 brikker?4. Lidt farve kan gøre underværker

Kombinationen af farverne på gulv, vægge og loft kan gøre en stor forskel i et rum. Find ud af, hvad du kan opnå med nogle forskellige kombinationer her.

5. Belysningen er utrolig vigtig

Glem ikke at tænke på belysningen! En fejl, du bør undgå, er kun at bruge en enkelt stærk lyskilde – brug hellere flere små lamper placeret i forskellig højde. For mange spots i loftet kan også give et for stærkt lys, afhængigt af hvilket rum det drejer sig om. Dette passer bedre til funktionelle rum som badeværelse og påklædningsværelse, end i stuen. Det er i stedet en god idé at købe lysdæmpere til lamperne, så du kan tilpasse lysstyrken efter situationen.

Relaterede artikler

01-12-2015

Vælg det rigtige gulv til rummet

09-05-2016

Vejledning om gulvvalg

11-07-2017

Udskiftning af gulvet – en tjekliste