Hvad koster det at få lagt nyt gulv?

Hvad koster det at få lagt nyt gulv?

Når du overvejer at lægge et nyt gulv, opstår sandsynligvis det store spørgsmål: Hvad kommer gulvlægningen til at koste?

Det er svært at give et enkelt svar, eftersom prisen afhænger af flere forskellige faktorer, og de to mest afgørende er valget af materiale samt installationsmetoden.


Materialet har stor betydning for prisen

Valgmulighederne er nærmest uendelige: laminat, vinyl, natursten, beton, klinker, kork, bambus, plast, linoleum, cement, væg-til-væg- tæppe … De forskellige materialer varierer desuden i pris, afhængig af kvalitet, størrelse på gulvpladerne og type. Type? Ja, for eksempel fås det, som man ofte kalder for ”vinylgulv” som vinylgulv, vinylplader med kliksystem, linoleumsplader og så videre. Det er svært at vurdere prisen, før du har valgt lige netop det, som du vil have.


Installationsmetoden påvirker prisen for gulvlægning


Visse gulve kan du selv installere, også uden at have tidligere erfaring, mens andre typer af gulve kræver en professionel.

De gulve, som du sædvanligvis selv kan lægge ved hjælp af specielle redskaber, er laminat- og vinylgulve, mens massive trægulve, klinkegulve, cement og lignende kræver professionelle gulvlæggere, og så betaler du enten pr. time, pr. kvadratmeter gulv eller du kan bede om en fast pris for hele arbejdet.


Vedligeholdelse


En del gulve, som trægulve, kræver løbende vedligeholdelse, mens andre, for eksempel laminat, ikke behøver mere end almindelig rengøring. Dette kan også være godt at tænke på, når man vælger gulv og gerne vil vide, hvilke udgifter der kan opstå med tiden.

Vil du gerne undgå at fryse om fødderne? Så skal du også undersøge, hvilke gulvtyper, der fungerer bedst sammen med gulvvarme.


Kvalitet betaler sig

Det kan være fristende at vælge det billigste alternativ, men det betaler sig som regel i længden at gå lidt op i pris for at få en højere kvalitet. En højere kvalitet giver bedre livslængde på dit gulv, da det så er mere slidstærkt, fugtbestandigt og mere kompatibelt med for eksempel gulvvarme.

Held og lykke!

  • Prisen for at lægge gulv afhænger først og fremmest af valget af materiale, og hvordan gulvet installeres.
  • Overvej, om gulvet kræver løbende vedligeholdelse, når du regner på prisen.
  • Vælg hellere et kvalitetsgulv end det billigste alternativ, det betaler sig i længden!
pergo-infographic-hvad-koster-gulvlaegning
Find en forhandler > By eller postnummer |

Relaterede artikler

06-07-2017

Værdien af et godt, slidstærkt laminatgulv

Top