Sådan vælger du den rigtige gulvfarve

Sådan vælger du den rigtige gulvfarve

Selvfølgelig kan du tage udgangspunkt i dine helt personlige præferencer, når du vælger gulvfarve – men det kan være godt at forstå, hvordan farvevalget kan påvirke oplevelsen af rummet.

Du kan tage det sikre valg og holde dig til tidsløse og neutrale farver. Eller du kan tage et modigt valg og fylde dit hjem med energifyldte farver. Eller bruge mørke blæknuancer for at skabe en følelse af intimitet og hygge.

Der er ingen regler, når det gælder valget af farver, men du får et bedre resultat, hvis du nøjes med fire farver, når du indretter et rum. Hvis du bruger flere farver, kan de modarbejde hinanden.

Et sort rum kombineret med neutrale farver skaber en vidunderlig kontrast. Sort er også meget trendy i dag, og det er en elegant og tidløs farve

Hvad gør gulvfarven ved rummet?

"Gulve i rødt og orange opleves som varme og harmoniske. Det er også perfekte farver til at kombinere med sorte møbler. Gul og beige kan få et mørkt rum til at virke mere solrigt og skabe en zen-atmosfære. Gråt er også meget harmonisk og et perfekt match til orangefarvede træmøbler, som er meget populære i dag. Et sort rum kombineret med neutrale farver skaber en vidunderlig kontrast. Sort er også meget trendy i dag, og det er en elegant og tidløs farve," siger Oke Nollet, design director hos Pergo.

Trendy med gråt

Gråt er blevet en af vores klassiske gulvfarver, som spås en fremtid i mange år fremover. Som vi kan se rigtig mange magasiner, så er beton på mode lige nu. Gulvene må gerne ligne beton – men det behøver ikke at være den ægte vare. Vi kan ikke være så heldige alle sammen at finde rå industrilokaler. Laminat med betonmønster er et glimrende alternativ. Men laminat i grå toner kan også skabe det trendy industrielle eller urbane look.

Find en forhandler > By eller postnummer |
Relaterede artikler
02-07-2015
Top