DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Hvad gør jeg ved mit gamle gulv?

15. oktober 2015

Når du skal lægge dit nye gulv, skal du begynde med at se på underlaget. Hvordan ser det eksisterende gulv ud? Består underlaget af en betonplade, et trægulv, tæpper, parket eller måske masonit? Hvis du har et gammelt gulv, som ligger helt plant og fejlfrit – så kan du lægge dit nye gulv direkte ovenpå. Hvis det er et gammelt væg-til-væg-tæppe, anbefaler vi, at du fjerner det. Hvis det er en betonplade, så sørg for, at den er helt jævn og plan.

Skal jeg fjerne mit gamle gulv?

Hvis du vil være sikker på at få et gulv, der holder længe, så er det vigtigt, at det lægges på et godt underlag. Hvis du lader et gammelt, knirkende gulv ligge under dit nye parketgulv, så vil problemet stadig være der. Du får ganske enkelt et nyt gulv, der også knirker.

Ujævnheder i underlaget kan belaste det nye gulv så det ikke fungerer eller ikke holder så længe.

Selv om dit gamle gulv knirker eller er ujævnt, behøver du ikke nødvendigvis at fjerne det helt. Hvis du ordner de knirkende områder ved at fastgøre gulvbrædderne og udjævner underlaget, så det er helt glat, kan du sagtens lade det ligge. Men det gælder ikke for tæpper. Et tæppe tiltrækker fugt og skaber et miljø, hvor skimmelsvamp trives.

Husk også på, at det er vigtigt at vælge det rigtige underlag. I nogle tilfælde er der brug for en dampspærre mellem det gamle og det nye gulv. Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal stille op med dit gamle gulv, så tøv ikke med at spørge din Pergo-forhandler.

Hvad gør jeg med det gamle gulv?

Selvom det ikke ser ud til at fylde skræmmende meget, når det ligger fladt, kan det godt kræve en del at få et gammelt gulv ud af huset. Tænk både på rumfanget og vægten. Sandsynligvis er det nok med en almindelig trailer. Trægulve, vinylgulve og laminat skal afleveres på genbrugsstationen og sorteres som brændbart materiale.

Sådan lægger jeg laminatgulv, vinylgulv eller trægulv.


Del denne artikel