Hvilken stil kan du bedst lide? Der er mange stilarter at vælge imellem, når du skal lægge et nyt gulv

Hvilken stil kan du bedst lide? Der er mange stilarter at vælge imellem, når du skal lægge et nyt gulv style=

Både skandinavisk design, New England-stilen og den rustikke stil er meget populære i dag. Alle stilarterne leger med naturen og giver lys og varme til vores boliger. Meget i stilarterne minder om hinanden, samtidig med at du kan få helt forskellige oplevelser afhængigt af den stil, du vælger.

Naturen er en vigtig del

Uanset hvilken af disse tre indretningsstilarter, du vælger, så indgår naturen som et vigtigt element. Træ er et materiale, der vender tilbage, og som bruges meget. Trægulve er et must for alle stilarterne. I den skandinaviske stil skal trægulvene helst være lyse eller hvide. Hvis du indretter a la New England, kan gulvet enten være hvidt eller mørk. Træplankerne skal være i fuld længde og strækker sig over hele rummet – og det må godt være brede planker. I den rustikke boligindretning skal gulvet netop være rustikt og må godt have fejl og virke ubehandlet. Her skal man gå efter et lidt råt gulv, og også her skal det være med brede gulvplanker i fuld længde.

I både den skandinaviske stil og New England-stilen skal væggene være lyse, helst hvide. Den rustikke stil skal også have hvide vægge – ikke tapet – men gerne vægge med tekstur. De hvide vægge i den rustikke stil må gerne kombineres med bare loftsbjælker og rå murstensvægge.

Leg med tekstiler

Også når det kommer til tekstiler, er den skandinaviske indretningsstil eksklusivt kræsen. Der skal være lyse grundfarver i dæmpede jordnuancer som hvid, beige, mosgrøn, lysebrun og lyseblå. New Englands tekstiler skal også helst være lyse, og samtidig er en nøgle til stilen kombinationen af hvidt og blåt. Her kan du pynte rummet med puder i hvidt med brede, blå kanter. Den amerikanske stjerne må også gerne være med på puder og tekstiler. Du går efter en rustik indretningsstil, og derfor bør du ikke bruge trykte mønstre. Tænk i stedet patchwork, broderede, håndlavede tæpper, jute hessian, linned og sisal. Prøv at lægge et smukt koskind på gulvet eller et fåreskind i lænestolen.

Møbler, der passer til stilen

Selvom rummet er rustikt, behøver der ikke at være rustikke møbler i det. Du kan sagtens kombinere stilen med en moderne boligindretning – ellers kan det nemt komme til at ligne en bjælkehytte i bjergene i stedet for et moderne hjem. Hvis du vil forstærke det rustikke udtryk, kan du i stedet investere i en smuk stenpejs.

Skandinavisk indretning må naturligvis gerne kombineres med skandinavisk design – og det er der meget af. Smukke og enkle stole i metal og læder, en dejlig Laminostol at læne sig tilbage i eller en smuk, hvid sofa med en afdæmpet plaid.

I New England-indretningen læner du dig tilbage i en kurvestol, en mørk lædersofa og en stor, hvid sofa. Hovedet hviler på den blåkantede pude. På væggene hænger sort-hvid kunst, og fødderne hviler på et naturfarvet sisaltæppe.

Find en forhandler > By eller postnummer |
Relaterede artikler
05-08-2015
Top