DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Så nemt lægger du nyt parketgulv

12. oktober 2015

Der er få ting i hjemmet, der føles så luksuriøst og giver et så stort løft som et helt nyt trægulv. Dit valg af træsort, farve og længde på gulvplankerne påvirker oplevelsen af rummet. Rustikke, lange gulvplanker, klassisk egeparket eller en lys askeparket ... Valgmulighederne er mange – men fremgangsmåden for, hvordan man lægger sit parketgulv, er den samme.

Legende let at lægge parketgulv

Før skulle man lime, sømme eller skrue sine gulve sammen. Det var et risikabelt projekt – hvis man lavede en fejl, kunne den sjældent rettes. Nogle af plankerne revnede, og det var nærmest umuligt at flytte rundt på gulvplankerne. Man kunne også anvende brugte gulvplanker. Desuden var det svært, ja nærmest umuligt, for almindelige mennesker at lægge et helt gulv på egen hånd. Det er helt anderledes i dag. Det indledende arbejde er der stadig, men selve gulvet kan du nemt lægge selv.

Før du begynder at lægge dit gulv

Først og fremmest skal dit trægulv have mulighed for at akklimatisere sig. Parket skal ligge mindst 48 timer i sin emballage indendørs og på et plant underlag, før du går i gang.

Underlaget – det såkaldte undergulv – skal være helt jævnt og rent. Du kan bruge en 1 meter lang retholt til at kontrollere, at der ikke er ujævnheder på mere end 2 mm eller forhøjninger i undergulvet, der kan give problemer. Fjern ujævnhederne, slib forhøjningerne ned, og sørg for, at spånplader og lignende ligger, som de skal. Så er det tid til at støvsuge.

Nu, hvor undergulvet er i topform, bør du lægge et underlag. Underlaget hjælper med lydisoleringen, dæmper knirkelyde og fjerner de sidste ujævnheder. Hvis det valgte underlag ikke har en fugtspærre, skal du selv lægge en fugtspærrer ovenpå underlaget – der bør altid være fugtspærre særligt ved installation af gulvvarme.

Mål, sav, og klik dit parketgulv

Nu kan du måle op og planlægge, hvordan du vil lægge dit parketgulv. Pergo anbefaler, at gulvplankerne lægges parallelt med lysindfaldet eller med rummets længste side.

Derefter kan du begynde at lægge dit gulv. Med Pergos PerfectFold™ 3.0 kan du vinkle plankerne ned, trykke dem ned eller skubbe dem sammen. .

Find udførlig vejledning og manual til lægning af parketgulve her.


Del denne artikel