DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Laminat kontra træ – alt hvad du behøver at vide

28. april 2016

Hvad er forskellen mellem laminat- og trægulve? Lad os undersøge fordelene og ulemperne ved fem forskellige faktorer.

Opdag: Pergo laminatgulve | Pergo trægulve

Tekniske egenskaber:

Der findes to slags trægulve: massive trægulve (hele planker af træ) og designede trægulve (mange lag træ kombineret for at øge holdbarheden og stabiliteten og reducere risikoen for at det udvider sig og trækker sig sammen pga. udsving i temperatur og luftfugtighed).

Laminatgulve består af flere lag, der er smeltet sammen i en lamineringsproces. Det har en belægning, der er forstærket med aluminiumoxid, en indvendig kerne af træfiberplade og et mønstret lag af papir. Dette papir er afgørende for gulvets look. De fleste laminatgulve har trædesign, men der findes også beton, fliser og endnu sjovere design.

Pris:

Prisen på trægulve varierer afhængig af træsorten – jo mere eksotisk, jo dyrere er træet. Men trægulve har en ekstremt lang levetid, hvis de passes ordentligt.

Laminatgulve har en HDF-kerne (komprimeret træ), der er meget billigere end massivt træ. Du kan nemt selv montere både Pergo laminatgulve og trægulve takket være det patenterede PerfectFold kliksystem.

Holdbarhed:

Pergo laminatgulve er yderst modstandsdygtige over for ridser, tryk, snavs, væsker, sollys og varme og fås i de fleste tilfælde med en livstidsgaranti.

Trægulve er blødere end laminat og lidt mere modtagelige for ridser, tryk, spildte ting og sollys. Men træ har en naturlig charme, der er svær at modstå. Pergo trægulve er forbehandlet med 7 lag lak eller 3 lag olie for at opnå maksimal beskyttelse.

Fugt:

Både træ- og laminatgulve indeholder ægte træ. Og træprodukter tåler ikke så godt vand. Med Sensation udviklede vi et laminatgulv, der kombinerer en fugtafvisende hoveddel med et stærkt, tæt kliksamlingssystem og en belægning, der gør plankerne og fasen mellem dem mere vandafvisende end nogensinde.

Dette betyder, at laminatgulve egner sig til alle rum, herunder også køkken og badeværelse. Træ er et organisk materiale, der reagerer på udsving i luftfugtighed, og egner sig derfor mindre godt til køkkenet eller badeværelset.

Vedligeholdelse:

Et trægulv skal vedligeholdes for at bevare sign skønhed. Udover almindelig rengøring skal det også behandles regelmæssigt med producentens rengøringsprodukter, og oliebehandlede trægulve skal behandles med plejende olie. 

Laminatgulve overfladebehandles, så snavs har vanskeligt ved at sætte sig fast. Regelmæssig støvsugning og mopning klarer det meste, men hvis du vil bevare gulvets smukke udseende, anbefaler vi at du bruger Pergos rengøringsprodukter regelmæssigt.

Opdag: Pergo laminatgulve | Pergo trægulve

Følg os:

  
Opbygning af laminatgulve Opbygning af trægulve
Produktopbygning laminat


Del denne artikel