Retro eller moderne?

Retro eller moderne?

Der er en grund til at designklassikere aldrig bliver umoderne – det er så nemt at holde dem tidsvarende

Hvid findes overalt i vores hjem i dag, så jeg føler, at det er vældigt befriende at bruge farverige trænuancer i mikset. Det tilfører varme og en god del elegance. Og endnu engang betyder det ikke, at det ikke kan være moderne, bare fordi det ikke er nyt.

Hvis du er så heldig at finde en reol som denne, siger jeg blot »Super«. Størrelsen er i sig selv imponerende, og designet og den flotte farve ændrer virkelig hele rummets udseende. Og hvis du allerede har en, så smid den under ingen omstændigheder ud. For at holde dit hjem friskt og moderne er løsningen ikke at udskifte alt, men at finde de helt rigtige ting for at opdatere det.

Når det handler om klassiske møbler, handler det om, hvad du vil gøre med dem eller dekorere dem med. Kombiner med tidstypiske ting i keramik, bøger, gadgets, glasskulpturer eller lige det, du har lyst til for at gøre dem til dine egne og gøre dine designklassikere nye og moderne igen.«

Alt er tilladt!

»Jeg synes, at vi indimellem udviser alt for stor respekt, når det handler om indretningsdesign. Det vi betragter som »klassisk«, er ikke begrænset til at være retro. Teak og palisander kan være grundpillerne i skandinavisk designhistorie, men det handler om, hvad vi gør med det.

Jeg elsker kontraster. I stedet for at vælge kombinationer, der passer sammen, så led efter noget, der kan give en spændende kontrast. Som f.eks. at blande et gulv med et lyst trælook med farverige teaktræsmøbler. Det giver rummet et friskt element, og giver møblerne lov til at komme endnu mere til deres ret.«

Åsa Dyberg
indretningsarkitekt, designer og stylist

Find en forhandler > By eller postnummer |
Relaterede artikler
01-12-2015
Top