Gør dit hjem til en skandinavisk lyskilde

Gør dit hjem til en skandinavisk lyskilde

Skandinavisk design er kendt over hele verden og har været et begreb siden 1950'erne. Stilen har sine rødder i modernismen og den nordiske folkesjæl. Inspirationen kommer fra naturen og det nordlige klima. Med den skandinaviske indretningsstil bliver selv mørke vinterdage lyse.

Funktionelt enkel på en stilren måde

Den skandinaviske indretningsstil er kendt for at være enkel, minimalistisk og funktionel. Det er en tidløs stil, der sætter mennesket i fokus. Oprindeligt var det en stil, der skulle passe til alle, uanset indkomst. I dag er stilen opdelt i to felter: industridesignet med høj kvalitet til alle – det du finder i de store møbelvarehuse. Det andet felt kaldes skandinavisk luksus og er dyrere varer med fokus på dygtigt håndværk og stort materialekendskab.

Lyset skal have plads

Hvis du vil indrette skandinavisk, skal du tænke lys og natur. Jo flere lysindfald du har, desto bedre. Hvis du ikke har naturligt lysindfald, kan du arbejde med forskellige former for belysning for at få den rigtige oplevelse.

Både vægge og gulve skal være i lyse farver eller hvidt. Pergo har sine rødder i Sverige og har altid haft et bredt sortiment af gulve, der passer perfekt til skandinavisk boligindretning. Møbler og andre større elementer i indretningen skal helst være fremstillet af naturmaterialer som træ, læder, metal, glas og sten.

Skandinavisk design

En luftig oplevelse i et rum kræver, at der møbleres sparsomt. Skandinavisk design handler ikke om overflod og pynt, men snarere om funktionalitet, æstetik og økologi. En ting, du kan gøre for at nærme dig den skandinaviske stil, er at fjerne alle de unødvendige ting, du ikke behøver at have liggende fremme. Tænk "less is more".

Oplevelsen af et lyst rum kommer også fra valget af tekstiler. Red sengen med lyst linned, læg et lyst sengetæppe over, og hæng lyse gardiner op. Brug grundfarver i dæmpede jordnuancer som hvid, beige, mosgrøn, lysebrun og lyseblå. Ud over tekstiler passer et smukt fåreskind også i det skandinaviske hjem.

Find en forhandler > By eller postnummer |
Relaterede artikler
18-04-2016
12-07-2017
Top