DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Hvad er trægulve? Levende materialer til en tryg og behagelig fornemmelse

Trægulve er altid populære, og det er ikke så mærkeligt, for træ er et gulvmateriale, der skaber en varm og behagelig følelse i rummet. Trægulvet holder sig desuden pænt år efter år og går aldrig af mode.

Man skulle tro, at en planke bare er en planke. Træet er jo fældet, planken er savet til, og alt er, som det skal være. Men det er ikke altid sandt. Træ påvirkes nemlig af fugtighed – når det er tørt, trækker det sig sammen, og når det er fugtigt, begynder det at udvide sig. Derfor kan et trægulv bevæge sig.

Trægulv i tre lag

Der er en enkel og elegant løsning på dette problem. Ved at bygge trægulvet op i tre lag, hvor hvert lag lægges, så fibrene løber i forskellige retninger, nedbringer man i betydelig grad risikoen for, at materialet udvider sig. Så du slipper for store sprækker i gulvet, hvor både mad og snavs nemt kan glide ned.

Hvis du tidligere har haft et trægulv, ved du sikkert også, at det kan være svært at holde det rent og undgå ridser. Træ er et blødt materiale, og det tiltrækker væske – og selv hårde træsorter kan have svært at modstå høje hæle og farverige cocktails. Det er der naturligvis også en løsning på.

Trægulve, som er rustet til livet

Når du vælger et trægulv, der er behandlet rigtigt, får du et gulv, der kan modstå alle hverdagens udfordringer. Hvis gulve kunne tale, ville vi nok høre lidt af hvert om, hvor dårligt vi behandler dem. Derfor lægger Pergo syv lag UV-hærdet vandbaseret lak eller højkvalitetsolie på sine trægulve, hvilket både beskytter gulvet og lette rengøringen. Hvis uheldet alligevel skulle være ude, og der kommer et mærke, der ikke kan vaskes væk, kan trægulvet slibes op til to-tre gange. Hvis ikke de små mærker egentlig bare bidrager til den smukke patina, selvfølgelig.

Se vores udvalg af trægulve her

 1. Beskyttende overfladebehandling
  Syv lag UV-hærdet vandbaseret lak eller højkvalitetsolie, som giver maksimal beskyttelse og letter rengøringen
 2. Slidlag
  Et nøje udvalgt trælag (2,5 eller mindst 3,2 mm), som kan slibes 2-3 gange
 3. Avanceret kerne
  Kernen absorberer stød og belastninger, som gulvet udsættes for, og garanterer, at det beholder sin stabilitet
 4. Afbalanceret bagside
  Det nederste lag er fremstillet af økologisk certificeret træ og bidrager til at give hver eneste planke en perfekt balance