DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Bøgegulve

Pergo har mange former for laminatgulve med et bøgedesign. Bøg har en relativt ensartet farve og giver et fredeligt og harmonisk indtryk. Vores bøgegulve har en realistisk træoverflade, der fremhæves af en satinblank finish.

Vores laminatgulve har en exceptionel holdbarhed og er designet til at kunne bruges i mange år uden at miste deres flotte udseende. De har et beskyttelseslag, der tåler fugt og stød, og kan fås i flere forskellige overfladestrukturer, der fremhæver følelsen af ægte træ.

Anvendelsesformål

Bøg er let at kløve med en økse til plankelignende brædder, hvilket betød at det var muligt at bruge bøg, selv før savteknologien blev udviklet.

Førhen blev dette træ hovedsagelig brugt til brænde og til udstyr, der blev udsat for vand, som f.eks. kølen på både og møllehjul. I dag bruges bøg til at fremstille tekstilstoffet modal, der er en form for rayon fremstillet af cellulose fra bøg. Men det anvendes først og fremmest til fremstilling af møbler og – sært nok – ispinde, hvor det er yderst velegnet takket være træets bløde karakter, begrænsede smag og lugt, samt fordi det høvlede træ ikke splintrer .

Det er de samme kvaliteter, der gør det særligt velegnet til gulve.

Løvfældende træer

Bøg er løvfældende, hvilket betyder, at dets træ er økonomisk værdifuldt. Bøgetræets stamme har en jævn, lysegrå overflade. Dets store krone har buskede grene og en dyb, grøn farve, men i det tidlige forår er dets blade grønne og afgiver et særligt skær, når du går tur i en bøgeskov.

“Beskyttende” træer

I Skandinavien plantes bøgetræer ofte som “beskyttende” træer. I svenske folkeminder forbandt man træet med familiens lykke og fremgang, og hvis man skadede træet eller tog dets blade, troede man at det bragte ulykke og sygdom. Folk hældte olie eller mælk over træets rødder, inden højtider for at ære træet.

Laminatgulve

Føj til foretrukne

Bøg Supreme, 3-stavs

Varenummer: L0301-01796

Hvide vinylgulve

Hvide trægulve