DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Merbaugulve

Merbautræ stammer fra et træ, der hedder Intsia bijuga (også kend som Ipil, Kwila eller Merbau). Det er yderst velegnet til trægulve, da det ikke kun er smukt, men også stærkt og solidt.

Eksotisk mørkt rødbrunt træ

Dette eksotiske træ er orangebrunt, når træet er nyfældet og når det ældes, får det en mørk rødbrun farve. I de fleste tilfælde har det næsten ingen fejl, selvom farven kan variere en del mellem de forskellige planker. Træet indeholder små, gyldne mineralske depoter, der gør det nemt at se forskel på merbau og andre trætyper, der ligner hinanden visuelt.

Træet er stærkt og robust og anvendes ofte til gulve, bordplader, møbler, havemøbler, instrumenter og snedkerarbejde. Arten tilhører ærteblomstfamilien og vokser fra Østafrika til Sydøstasien og Australia. Træet kan blive mellem 40–60 meter højt og stammens diameter kan blive helt op til 1–1,5 meter. Dets bark og blade har ofte været anvendt i traditionel medicin.

Klassificeret som sårbart

Det er en smuk træsort, men træet er klassificeret globalt af den internationale naturbeskyttelsesorganisation (IUCN) som sårbart (VU), hvilket betyder, at der er stor risiko for at arterne uddør i den vilde natur på mellemlangt sigt. Bestanden er reduceret med 20% inden for de seneste tre generationer, som følge af lovlig og illegal fældning, samt naturligt forfald.

Det har også en unik lugt, der kan fremkalde irritation og nyseanfald, og træet kan også få næsen til at løbe samt forårsage hudallergier.

Dette er nogle af årsagerne til, at Pergo kun har merbau som laminatgulv. Vores laminatgulve har en kerne af HDF og et mønsterlag med tryk af et krystalklart billede af det smukke merbautræ. Vores merbau-laminatgulve fås i klassisk brætformat og har en silkeblød, jævn overflade, der skaber en blød følelse, som suppleres med en halvmat finish.

Ekstremt holdbare og ridsefaste

Vores laminatgulve er ekstremt holdbare og ridsefaste, og er designede, så de bevarer deres elegante udseende år efter år. Vores gulve er også ekstremt fugtafvisende. Overfladebeskyttelsen på vores nye Sensation-gulve når helt ned i faserne, så der skabes en helt forseglet overflade.

Laminatgulve

Føj til foretrukne

Merbau, planke

Varenummer: L0301-01599

Hvide vinylgulve

Hvide trægulve