DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Lægning af laminatgulve: sådan tilpasser du dit underlag

Godt underlag er en vigtig detalje, der ikke må glemmes. Det absorberer lyd, forhindrer opstigende fugt nedefra og udjævner små uregelmæssigheder.

Underlag er meget enkelt at lægge, du skal blot bruge en kniv og en lineal. Rul et stykke underlag ud og skub det op mod væggen. Læg en kasse planker ovenpå for at holde denne ende på plads, inden du ruller resten ud i den anden retning. Afriv det ved den nærmeste perforerede kant.

    Du skal bruge følgende:
  • Skærekniv

Udfylde det sidste mellemrum

Når du skal udfylde det sidste mellemrum mellem underlaget og væggen, skal du måle det og lave en markering på det stykke underlag, du ønsker at bruge. Sæt en prik på begge sider, og brug derefter en planke til at skære mellem prikkerne i en pæn, lige linje.

Læg derefter stykket, du har skåret ud, på plads. Det er vigtigt at underlaget er fladt, og at stykkerne ikke overlapper hinanden. Ellers kan gulvet blive ujævnt og ustabilt. Hvis det er tilfældet, skal du skære stykkerne til, så de passer bedre, og lægge dem igen.

Arbejde med ulige vinkler

Hvis nogle af væggene ikke har lige vinkler, skal du måle længden og vinklen. Skær et hjørne ud og brug derefter en planke til at fortsætte med at skære, så du får en lige kant. Hvis der ligger et stykke underlag mod en væg i en lige vinkel på den ene side og en væg med en ulige vinkel på den anden side, skal du starte med at lægge underlaget mod den væg, der ikke er lige for at gøre det lettere at placere det korrekt.