DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Kan jeg lægge gulvvarme under et trægulv?

Trægulve er det mest populære gulvvalg i Sverige. Og der er nærmest ingen grænser for udvalget af trægulve. Der findes et trægulv til enhver smag, og hvad kunne være skønnere end et smukt gulv, der opvarmes af behagelig gulvvarme.

Trægulvenes tre hovedtyper

Der er finergulve, parketgulve og massive trægulve. Alle trægulve bevæger sig i større eller mindre grad. De udvider sig, når det er fugtigt, og trækker sig sammen, når det er tørt. Hvis du lægger et massivt trægulv, kan du være så uheldige at få store sprækker mellem plankerne. Parketgulve, som består af tre lag træ, hvor træfibrene går i forskellige retninger, påvirkes ikke nær så meget af tør og fugtig luft som et massivt trægulv.

Gulvvarme er et energibevidst valg

Gulvvarme giver en behagelig opvarmning af hjemmet uden radiatorer – indretningsarkitektens store drøm. Og du kan stadig regulere temperaturen, så du får den mest behagelige indendørstemperatur. Der er dog forskel på, hvordan forskellige gulvmaterialer leder varmen. Mange af os foretrækker et smukt trægulv. Og som ved alle andre gulvmaterialer bliver trægulve også koldere om vinteren og tvinger os ned i hjemmeskoene – medmindre man har gulvvarme

Massive trægulve leder varmen dårligere

Gulvvarme fungerer ved, at undersiden af gulvet opvarmes. Derefter ledes varmen gennem materialet og opvarmer til sidst vores fødder og resten af rummet. Men det fungerer ikke så godt med massive trægulve. Disse gulve er ikke tynde nok, og derfor har varmen sværere ved at trænge gennem gulvet. Hvis du skruer op for gulvvarmen, kan det gøre mere skade end gavn. Derfor er det ikke en god løsning at kombinere gulvvarme med tykke trægulve.

Kan jeg lægge trægulve på gulvvarme?

Helt sikkert! I modsætning til massive trægulve er materialet i et parketgulv tilstrækkeligt tyndt til at lede varmen videre ud i huset. Ved at vælge parket får du det bedste fra begge verdener: et smukt trægulv og et varmt hus uden radiatorer. Parket – eller engineered parquet – er også mere stabilt og derfor mindre følsomt over for sammentrækning og udvidelse.

Se vores udvalg af trægulve her

Pergo Quickheat

Pergo Quickheat er den enkle og smarte måde til at udnytte gulvvarme. Ingen støbning, minimalt besvær – ja selv elektrikeren slipper du for. Du skal blot rulle Quickheat-måtterne med deres indbyggede varmeløkker ud og klikke dem sammen. 

Installer termostaten og fejlstrømsafbryderen på væggen, og slut den til lysnettet. Ja, så enkelt er det.