DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

4 tips til at indrette et langt, smalt rum

26. april 2016

At indrette et langt, smalt rum kan være svært, men her er nogle tricks, du kan bruge.

  1. Læg gulvbrædderne på tværs for at få rummet til at virke bredere
  2. Brug lyse farver på gulve og vægge for at åbne op for rummet
  3. Belysning og spejle skaber illusioner om et større rum
  4. Skab balance i indretningen med designeffekter

Start med gulvet – gulvbræddernes læggeretning, kan gøre en stor forskel med hensyn til hvordan rummet virker. En praktisk tommelfingerregel er at lægge gulvet i den samme retning, som rummets hovedlyskilde og i forlængelse af den mest anvendte indgang, men når du skal indrette et langt, smalt rum, foretrækker du måske at bruge optiske tricks. Hvis du lægger gulvbrædderne på tværs, virker pladsen større, fordi man med denne metode ikke har fornemmelsen af, at du rammer rummer ind.

Lyse farver åbner op

Lyse farver på gulvet og væggene kan yderligere fremhæve denne effekt, idet mørke farver får et smalt rum til at virke endnu smallere, mens lyse farver åbner det op. Undgå striber, da de får rummet til at virke længere. Men på den væg, der er længst væk, kan du godt bruge en lidt mørkere og varmere farve eller mønster, da dette får det til at virke, som om væggen er tættere på, end den reelt er. Hvis du anbringer et stort billede eller et stort møbel, opnår du samme effekt. Belysning kan også gøre en forskel. Hvis du bruger flere forskellige lyskilder, udviskes konturerne, og derved kommer rummet til at føles større.
Spejle kan også skabe illusionen om et større rum

Indretning er en udfordring

Den største udfordring er indretningen. Det kan være det letteste at stille alle møblerne langs en væg, men det får rummet til at virke usymmetrisk og endnu længere end det er. I visse rum kan det være svært at gøre noget andet, men man kan vælge at bruge smallere og mindre møbler for at få rummet til at virke større, eller give den anden side balance med designeffekter som f.eks. malerier.

Prøv at arrangere møbler i mindre grupper i stedet for at stille dem i en række, og brug endelig runde møbler og tilbehør. Derved snyder du øjet, og får overfladen til at virke større.

Et par elementer i klare farver tiltrækker sig opmærksomhed og bryder det lange rum. Nedhængende lamper og vægmonterede hylder skaber også mere plads på gulvet.

Følg os:

  

Relaterede artikler

Den perfekte retning for dine gulvbrædder

Retningen af dine gulvbrædder har en kolossal indflydelse på rummets generelle udseende og kan være en hård nød at knække.

Læs mere

Del denne artikel