Go to content Go to search

Lægning af vinylgulv

Uanset om du vælger Rigid- eller Flex-vinylgulv, så er alle Pergos vinylgulve ligeså nemme at lægge, som de ser flotte ud. Er du på udkig efter ekstrem styrke eller forbløffende komfort? Træf dit valg og kom i gang!

Sådan monterer du et vinylgulv

Trin 1: Klargør dit undergulv

Rigid Click-vinylgulv kan lægges på et lettere ujævnt undergulv og gør klargørelse af undergulvet unødvendigt i de fleste tilfælde. Men vi anbefaler stadig på det kraftigste, at du tjekker monteringsvejledningen for yderligere specifikationer og sikrer, at overfladen er tør, plan, stabil og ren. Fjern al eksisterende gulvbelægning, inden du går i gang. Undergulvets kvalitet har en stor indflydelse på det endelige resultat efter lægning. Hvis undergulvet ikke egner sig til montering af Rigid Click-vinylgulv, så skal der træffes de nødvendige foranstaltninger.

mand, der kontrollerer undergulvet, før der lægges vinylgulv

Trin 2: Tilføj om nødvendigt et underlag

De fleste af vores Rigid-vinylgulve har et fast underlag. Det er ikke nødvendigt at vælge underlag. Du kan begynde at lægge med det samme, når klargøringen af undergulvet er ordnet.

Men hvis Rigid-vinylgulvet ikke har et fastgjort underlag, skal du være omhyggelig med at vælge et, da det i høj grad påvirker slutresultatet i form af støjreduktion og nivelleringsfunktioner.

Se underlag til vinylgulv

beige vinylgulv lagt på underlag

Trin 3: Saml dit værktøj

Takket være vores praktiske Uniclic-kliksystem, så får du ikke brug for en masse forskelligt værktøj til lægning af dit Rigid Click-vinylgulv. Sørg for at have det basale udstyr:

 • Målebånd eller tommestok
 • Regnemaskine
 • Blyant
 • Pergos monteringskit
 • Sav
 • Tape
 • Handsker
 • Spartel
 • Fugtighedsmåler
 • Pergos monteringssæt
 • Pergos underlag (til gulve uden påmonteret underlag)

Hvis du ikke har det hele lige ved hånden, gør det ikke noget! Du kan finde alt det udstyr, du har brug for, hos din Pergo-forhandler.

Se værktøj til vinylgulv

mand, der bruger værktøj til at save vinylgulv

Trin 4: læg dit underlag

Det er nu det sker! Rul dit Pergo-underlag ud, og læg den første bane i samme retning, som du planlægger at lægge dit gulv. Tilføj gradvist baner af underlag, efterhånden som arbejdet skrider frem. Brug et tyndt stykke selvklæbende tape til at samle baner af underlag og for at undgå at lægge dem over hinanden.

*Ikke nødvendigt til Rigid-vinylgulve med allerede påsat underlag.

mand, der lægger et underlag på undergulvet

Trin 5: Lægning af vinylgulv

Alle vores sildebens-, planke- og flisevinylgulve er nemme at montere, men den specifikke monteringsmetode kan variere afhængigt af produktet og undergulvet. Det er vigtigt at forstå den anbefalede monteringsmetode, herunder nødvendigt værktøj, før monteringsprocessen påbegyndes.

Ved at følge instruktionerne nøje kan du sikre et holdbart, smukt gulv, der opfylder dine behov og forventninger.

Trin 6: tilskær dine vinylplanker

I sagens natur skal du tilskære nogle få Rigid Click-vinylplanker under lægningen.

Plankerne forkortes med et lige snit. Skær et Rigid-vinylgulv over med mønstersiden opad ved hjælp af en særlig buet kniv til vinylgulve. Tegn en lige linje, og brug kniven til at lave et fast snit i overfladen. Bræk derefter planken over med hænderne.

I alle øvrige tilfælde skal plankerne saves over. Afhængig af savtypen skal du placere din planke med forsiden opad eller nedad. Inden du laver det faktiske snit, skal du bruge et overskydende stykke til at afgøre, hvordan du opnår det bedste snit (forsiden opad eller nedad).

mand, der saver i vinylgulv

Trin 7: afslut i god stil, og bevar gulvet vandafvisende

Vi er der næsten! Fjern alle afstandsstykker, og monter matchende gulvlister og profiler i matchede farve (5-i-1) eller aluminium for at færdiggøre dit gulvprojekt.

Ønsker du en vandafvisende finish? Fastgør gulvet med:

Sørg for at læse hele monteringsvejledningen, før du begynder at lægge dit Rigid-vinylgulv.

Se tilbehør til vinylgulve

nærbillede af vandafvisende overflade på vinylgulv