Go to content Go to search
far leger med sin datter i et børneværelse fyldt med legetøj

Du hænger på dem resten af livet

Vi skaber nemlig gulve, der holder hele livet. Uanset hvad vand, kæledyr eller børn udsætter dem for, forbliver de fine. For os handler holdbarhed nemlig også om bæredygtighed, da holdbare produkter skaber mindre spild. Og som du nok har regnet ud, er bæredygtighed vigtig for os.

Som opfinderen af laminatgulvet skubber vi konstant til grænserne for, hvad bæredygtighed er. Kernen i vores laminatgulve består eksempelvis af HDF (fiberplader med høj densitet), der er fremstillet af træ fra affaldsstrømme fra andre brancher. Og det er godt, for det minimerer vores indvirkning på miljøet. Så vi er stolte af den anerkendelse, vi har fået for vores hårde arbejde. Som da vi blev den første virksomhed, der kunne sætte et Svanemærket-logo på vores gulv. Eller de første nogensinde, der fik et EU-miljømærke for et laminatgulv. Og for vores arbejde med cirkularitet, da vi som den første gulvproducent fik Cradle to Cradle Material & Health Certificate™-mærket for et laminatgulv. Ja, ja og rigtig meget JA!

Se vores laminatgulve

pige leger med værktøjskasse i en stue med et beige laminatgulv

Slidstærke gulve til et krævende liv

Pergo-laminatgulve er designet til livslangt brug, og de kan klare alt det som livet – eller børnene – byder dem. Der er to grunde til, at vores gulve er robuste og slidstærke. For det første for, at du ikke skal bekymre dig over, om dit gulv kan holde trit med dig og din familie. Og for det andet fordi, at produkter med lang levetid har en reduceret indvirkning på jordens ressourcer. Det er derfor, at vi forsætter med at opfinde teknologier, som TitanX™, der er modstandsdygtig over for ridser, og AquaSafe. En unik beskyttelse, der sikrer, at du kan prale af dine laminatgulve i lang tid fremover. Det betyder, at vores gulve er nogle af verdens mest miljøvenlige gulve. Faktisk var Pergo-laminatgulvet det første gulv i verden, der blev certificeret med Svanemærket.

logo for Pergo-livstidsgarantien

Livstidsgaranti

Selvom dit Pergo-laminatgulv er omtrent så holdbart, som gulve kan blive, kan der ske ting og sager. En aktiv livsstil med børn, middagsselskaber og kæledyr, der måske kaster sig ud i at grave et hul i stuegulvet, kan være en udfordring for ethvert gulv. Men med et Pergo-laminatgulv er der ingen grund til bekymring. Gulvenes enestående holdbarhed fuldendes med en livstidsgaranti (ja, du læste rigtigt). Det betyder, at hvis dit gulv af en eller anden grund ikke klarer det, så får du et nyt. Også efter 30 år. Det er vores garanti for, at dit smukke gulv vil ledsage dig i mange år fremover Det falder også i god tråd med vores forpligtelse til at minimere belastningen på jordens ressourcer. Her vinder vi alle!

Læs mere om betingelserne i vores garanti.

Træer er de bedste

genanvendte træfibre

Verdensmestre i genanvendelse af HDF

I årtier har vi arbejdet hårdt på at finde måder at genbruge træ på, så dets levetid forlænges, og belastningen på miljøet mindskes. Af 117 forskellige årsager, som vi ikke vil kede dig med her, er det ganske vanskeligt. I stedet er der noget, vi skal fejre! Vi tager et gigantisk skridt fremad med vores nye og unikke genanvendelsesteknologi. UNILIN Group, virksomheden bag Pergo, er på nuværende tidspunkt den eneste producent i verden, der kan genanvende HDF-fiberplader til nye materialer. Som kernen i dit Pergo-laminatgulv. Vi har fordoblet træfibrenes levetid, givet nye træer tid til at vokse sig store og beskyttet miljøet ved at lagre kuldioxid. Vi arbejder aktivt på at inkorporere 25% genanvendt affald i vores HDF'er inden 2030. Her vil 18 % komme fra forbrugeraffald og 7 % fra vores egen produktion.

skandinavisk skov ved en sø

En fighter, der kan fornys

Træer er praktisk talt verdensmestre i alt. Ikke kun er de betagende smukke og en uudtømmelig skat, de er også benhårde forbundsfæller. Træer spiller en vigtig rolle i kampen mod klimaforandringer. De er fremragende til at absorbere CO2 og fastholde det. Det indsamlede kulstof forbliver i træet gennem hele træets levetid, selv når det forvandles til smukke laminatgulve til dit hjem. CO2'en frigives kun gennem afbrænding, hvilket vi forsøger at udsætte så længe som muligt. Og det er derfor vi laver holdbare og slidstærke gulve med en livstidsgaranti.

hjort græsser på en mark

Genanvendt træ er godt for dyrelivet

At træer er vigtige for både dyr og biodiversiteten er nok ingen overraskelse. Og det er vores præference for at brug af biprodukter fra træer fremfor at fælde nye træer nok heller ikke. Vi bruger derfor 100 % genanvendt træ, når vi laver kernen i dit laminatgulv – simpelthen ved at lime træfibre sammen og presse dem ved høj densitet. Så nemt er det! Vi indsamler træaffaldet fra savværker, oprydning på vejene osv. Derfor vil vi gerne takke dig for at bruge noget, der ellers ville blive kasseret eller brændt.

PEFC-logo

Ansvarlighed staves PEFC

Vores laminatgulve har fået den anerkendte PEFC-certificering. Og ja, vi ved godt, at der er mange slags certificeringer og miljømærker derude. Nogle mindre seriøse end andre. Men ikke denne her. Den er en af de mest troværdige anerkendelser af bæredygtigt indkøb, der findes. Den giver sikkerhed om, at det træ, der bruges i dine gulve, stammer fra forsvarligt forvaltede skove eller kontrollerede miljøer. Du ved, sådanne nogle vigtige ting. Gennem strenge risikovurderinger beskytter de urskove og modarbejder ulovlig skovdrift. Det betyder, at du med stolthed og ro i sindet kan vise dine nye, smukke Pergo-laminatgulve frem – de bidrager ikke til skovrydning.

Et pust frisk luft

familie, der hygger sig i en sofa

Vi står bag dig

Vi bruger en stor del af vores liv indendørs. Vi som i os, dig og alle andre. Det sætter naturligvis fokus på kvaliteten af den indendørs luft. Noget, som er supervigtigt og meget komplekst, da der er en million forskellige ting, der påvirker det – såsom ventilation, rengøringsprodukter, stearinlys og endda de materialer, der er brugt til møbler og gulve. Da vi selv fremstiller din gulve, ved vi alt om de materialer, der bruges, så vi har fuld kontrol over, at ingen potentielt skadelige stoffer frigives. Du kan derfor være sikker på, at dit Pergo-gulv er et godt valg for dig og din familie.

Hvad pokker er VOC-udledning?

Vi beklager, at det nu bliver lidt teknisk (måske endda lidt kedeligt), men vi mener, at det her er vigtigt. VOC'er, eller flygtige organiske stoffer, indeholder et højt damptryk ved stuetemperatur. Det betyder, at de nemt kan forvandle sig til gas og sprede sig i luften, selv hvis det ikke er varmt. Det er ikke så godt. En form for VOC er eksempelvis formaldehyd, der kan forekomme i forskellige slags gulvmaterialer. Men der er ingen grund til at gå i panik! Vores laminatgulve indeholder ubetydelige mængder formaldehyd, endda under de strenge EU-krav. Det betyder, at din familie er beskyttet. Faktisk så udleder vores gulve lige så lidt som naturligt træ. Det understøttes af vores M1- og A+-mærker, anerkendelser, der bekræfter, at vores produkter udleder minimale mængder.

Gå efter grøn energi

unilin-factory i Avelgem

Drevet af affald

Vi lader ikke engang vores eget affald gå til spilde. Det ville være respektløst overfor jordens ressourcer. Vi finder i stedet nye formål til det og giver det mulighed for at blive til noget smukt og positivt: fantastisk, kraftfuld grøn energi. Det fine træstøv, der dannes, når vi saver og sliber, er eksempelvis ikke altid egnet til genanvendelse, men er perfekt som varmekilde til vores tørretumblere og presser. I øjeblikket opfylder vi 70% af varmebehovet til produktion af vores laminat og vinyl ved hjælp af bæredygtige energikilder..

skov ved sø og bjerge

Aldrig grønt nok

UNILIN Group, Pergos moderselskab, har investeret i to biomasseanlæg, der forvandler træstøv og ikke-genanvendeligt træaffald til grøn energi. Denne energi forsyner vores produktionsprocesser m.m. med strøm. Derudover får vi energi fra vindmøller og solpaneler. Det giver os mulighed for at forsyne 60 % af virksomhedens produktion med fornyelige energikilder.

Vi elsker strenge standarder

Men tag ikke vores ord for det

Vi har været en slags pionerer inden for produktion af gulve i Europa. Det kan godt være, at du ikke tror på det. Men vores mange certificeringer kan måske overbevise dig. Vi kan faktisk bevise det – vi er nemlig den første producent af laminatgulve til både at have fået Svanemærket, EU-miljømærket og Cradle to Cradle Material & Health Certificate™ på bronzeniveau. De gives kun til produkter og tjenesteydelser, der opnår de højeste miljøstandarder gennem hele deres livscyklus. Så tag ikke kun vores ord for det.

Er vi der nu?

NEJ! Overhovedet ikke, og vi når sandsynligvis aldrig i mål, da der altid er noget, der kan forbedres. I vores løbende arbejde med at reducere vores indvirkning og være mere miljøbevidste med vores laminatgulve bruger vi en metode, der kaldes en "livscyklusvurdering" (LCA). Den hjælper os med at finde måder at forbedre hvert produkt på i alle faser af dets liv. Resultaterne sammenfattes i en "miljøvaredeklaration", der fungerer som en guide på vores rejse mod mere bæredygtighed.

 • Svanemærket

  Høj anerkendt skandinavisk miljømærke for produkter, der opfylder høje krav til miljøstandarder i hele livscyklussen.
  Høj anerkendt skandinavisk miljømærke for produkter, der opfylder høje krav til miljøstandarder i hele livscyklussen.
 • EU-miljømærke

  Miljømærke, der tildeles produkter og tjenesteydelser, som opfylder høje økologiske standarder i hele deres livscyklus.
  Miljømærke, der tildeles produkter og tjenesteydelser, som opfylder høje økologiske standarder i hele deres livscyklus.
 • M1

  Beviser for, at vores gulvprodukter ikke frigiver giftige stoffer og er lugtfri. M1 er den højeste kategori i denne finske klassificering og står for den laveste emission.
  Beviser for, at vores gulvprodukter ikke frigiver giftige stoffer og er lugtfri. M1 er den højeste kategori i denne finske klassificering og står for den laveste emission.
 • A+

  Emissionsregulerings-
  certifikat, der tjener som en anerkendelse af meget lave emissioner. A+ er den højeste kategori, der står for den laveste emission.
  Emissionsregulerings-
  certifikat, der tjener som en anerkendelse af meget lave emissioner. A+ er den højeste kategori, der står for den laveste emission.
 • EPD

  Med vores miljøvaredeklaration viser vi vores forpligtelse til at levere præcise, pålidelige og sammenlignelige oplysninger om vores laminatprodukters miljøpræstationer.
  Med vores miljøvaredeklaration viser vi vores forpligtelse til at levere præcise, pålidelige og sammenlignelige oplysninger om vores laminatprodukters miljøpræstationer.
 • PEFC

  Globalt anerkendt varemærke for træprodukter, der stammer fra bæredygtigt forvaltede skove.
  Globalt anerkendt varemærke for træprodukter, der stammer fra bæredygtigt forvaltede skove.