Go to content Go to search

Hvordan lægger man laminatgulv?

Det er nu hurtigere og nemmere end nogensinde at lægge dit Pergo-laminatgulv med vores innovative PerfectFold™- og Uniclic®-kliksystemer.

TRIN 1: Klargør dit undergulv

Undergulvets kvalitet har en stor indflydelse på det endelige resultat efter lægning. Fjern først evt. eksisterende gulvbelægning. Støvsug omhyggeligt hele overfladen, efter at du har kontrolleret undergulvet for ujævnheder. Sørg for, at undergulvet er jævnt, rent, fast og tørt. For at undgå risiko for knirken skal løse dele fastgøres.

Hvor store må samlingerne i dit eksisterende flisegulv være? Sådan udlignes ujævnheder. Hvad med gulvvarme? Sørg for at læse læggevejledningen på forhånd, så du er fuldt forberedt:

Vandafvisende laminatgulv

Vejledning til gulvvarme

TRIN 2: Vælg dit underlag

Vi anbefaler, at du altid bruger et Pergo-underlag. Det er specielt designet til at yde fremragende lyddæmpning, termisk modstand og nivellering. Valget af et Pergo-underlag sikrer, at lægningen går meget nemmere.

Se underlag til laminatgulv

laminatgulv lagt på underlag

TRIN 3: Saml dit værktøj

Takket være det praktiske kliksystem har du ikke brug for en masse værktøj. Vi anbefaler dog, at du udelukkende bruger tilbehør fra Pergo, da dette er blevet særligt udviklet og testet til brug med Pergo-gulve.

Se monteringsværktøj

TRIN 4: Brug underlag til dit laminatgulv

Rul dit Pergo-underlag ud, og læg det så tæt på væggen som muligt. Læg den første række i samme retning, som du planlægger at lægge dit laminatgulv. Tilføj gradvist baner af underlag, efterhånden som arbejdet skrider frem. Brug Pergos selvklæbende tape til at samle baner af underlag og for at undgå at de overlapper. Forsegl alle samlinger, og sørg for, at du ikke efterlader mellemrum (undtagen hvis du har et undergulv af træ).

Se underlag til laminatgulv

TRIN 5: Læg dit laminatgulv

  1. Først bør du kontrollere hvor mange hele rækker planker du har brug for, ved at dividere bredden af rummet med bredden af planken.
  2. Marker stedet på væggen, hvor du lægger den sidste hele planke. Den sidste plankerække skal være mindst 5 cm bred for at gøre det lettere at lægge.
  3. Sørg for at blande plankerne tilstrækkeligt under lægningen, så der ikke kommer til at ligge alt for mange ens, lyse eller mørke planker ved siden af hinanden.
  4. Start med den første planke, som du vil lægge, i hjørnet af rummet. Fjern klikprofilen på både den lange og korte side af planken ved at save den til. Klikprofilen skal saves af alle de sider af en planke, der lægges langs en væg, så der skabes det nødvendige ekspansionsmellemrum.
  5. Sørg for, at endesamlingerne på panelerne i to på hinanden følgende rækker aldrig flugter med hinanden. Sørg for, at samlingerne er forskudt med mindst 30 cm.
  6. Læg den første planke i anden bane ind i første planke fra første bane, og fortsæt sådan. Den nemmeste måde at arbejde på er at sidde på de i forvejen lagte planker.
  7. Pergo-laminat er ikke beregnet til at blive lagt "fuldlimet".

TRIN 6: Sav dit laminatgulv

Du skal tilpasse plankerne ved at tilskære dem for at sikre, at de passer perfekt til dit rum. Afhængig af savtypen skal du placere din planke med forsiden opad eller nedad. Glem ikke at bruge handsker, og brug en blyant til at tegne dine skærelinjer!

TRIN 7: Afslut i god stil og bevar gulvet vandafvisende

Som afslutning på dit gulvprojekt kan du montere matchende gulvlister, afslutningsprofiler eller andre fine detaljer som f.eks. rørrosetter.

Ønsker du en vandafvisende finish?

Se tilbehør til laminatgulv