DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Linoleumsfliser eller vinylgulv med kliksystem?

3. juli 2017

Hvad skal du vælge, når du søger et fugtbestandigt, slidstærkt og rengøringsvenligt gulv, som er nemt at lægge selv? Skal det være et vinylgulv med kliksystem eller linoleumsfliser?


Ridse- og pletbestandighed for vinylgulve og linoleumsfliser

Pergos vinylgulve med kliksystem er bløde og behagelige at gå på, de er slidbestandige, holdbare og desuden så vandbestandige, at de kan bruges i vådrum. Overfladelaget TitanV™ er så tæt, at snavs og fugt ikke kan trænge igennem overfladen, så pletter er lette at fjerne, og bakterier kan ikke gemme og udvikle sig.

Linoleumsgulve er blødere end for eksempel trægulve eller klinker, men ikke lige så bløde som vinylgulv. Linoleum er ridsebestandigt og tåler en del pletter, men de er ikke lige så bløde som Både linoleumsfliser og vinylgulv er slidstærke og rengøringsvenlige, så hvad skal man egentlig vælge? Læs vores oversigt her og få lettere ved dit valg vinylgulve.

Linoleum er ridsebestandigt og kan tåle en del pletter, men pletter, som ikke tørres af hurtigt kan trænge ned under overfladen og blive umulige at fjerne. Alkaliske stoffer kan også misfarve gulvet, og linoleum kan afgive en ubehagelig lugt, når det tørres af med for eksempel en fugtig moppe.


At lægge vinylgulv eller linoleumsfliser selv

Pergos patenterede kliksystem PerfectFold™V gør det nemt at lægge vinylgulv selv uden forkundskaber eller særligt værktøj. Plankerne låses fast både horisontalt og vertikalt med markedets mest enkle og stærke kliksystem.

Ældre linoleumsgulve skal limes fast, hvilket ikke er helt let at gøre selv. Mere moderne linoleumsfliser kan fås som klikgulv, men de består i så fald som regel ikke udelukkende af linoleum.

  • Vinylgulve er blødere end linoleumsfliser.
  • Linoleumsgulve tåler ikke pletter lige så godt som vinylgulve.
  • Vinylgulve med kliksystem er lettere at lægge selv end linoleumsfliser.

Opdag vores gulve

Laminatgulv  |  Vinylgulv

Leder du efter en Pergo forhandler i dit område?

Find en forhandler


Del denne artikel