Historien bag laminat

Historien bag laminat

I midten af 1970’erne oplevede virksomheden Perstorp i de sydlige Sverige et drastisk fald i salget af deres velkendte højtrykslaminat. Som modreaktion på dette nedsatte virksomheden en komité i 1977, der skulle finde nye idéer til andre mulige anvendelsesområder for virksomhedens engang så fremherskende produkt. Denne brainstormgruppe blev kaldt for “Idé-77”, og den samlede mere end 100 idéer, lige fra bowlingbaner til ishockeybaner, busstopskure til kornsiloer.

Idé nr. 23
Idé nr. 23 på komitéens liste var noteret som “Perkett - laminatgolv” (laminatgolv). Det var en af de få forslag, der indeholdt et potentielt mærkenavn. Efter yderligere undersøgelser og afprøvninger fik idé nr. 23 til sidst grønt lys og i efteråret 1979, blev det allerførste Perstorp laminatgulv, Perstorp Golv GL80, sat i produktion.

En ny kategori blev født
Perstorps innovation markerede skabelsen af en helt ny kategori af gulve. Et enkelt forslag skabt som følge af modgang rodfæstede sig og udviklede sig i tidens løb fra at være et lille tillægsprodukt til en komplet division og til sidst et separat selskab under navnet Perstorp Flooring AB, i dag bedre kendt som Pergo.