Historien bag laminat

Historien bag laminat

I midten af 1970’erne oplevede virksomheden Perstorp i de sydlige Sverige et drastisk fald i salget af deres velkendte højtrykslaminat. Som modreaktion på dette nedsatte virksomheden en komité i 1977, der skulle finde nye idéer til andre mulige anvendelsesområder for virksomhedens engang så fremherskende produkt. Denne brainstormgruppe blev kaldt for “Idé-77”, og den samlede mere end 100 idéer, lige fra bowlingbaner til ishockeybaner, busstopskure til kornsiloer.

Idé nr. 23
Idé nr. 23 på komitéens liste var noteret som “Perkett - laminatgolv” (laminatgolv). Det var en af de få forslag, der indeholdt et potentielt mærkenavn. Efter yderligere undersøgelser og afprøvninger fik idé nr. 23 til sidst grønt lys og i efteråret 1979, blev det allerførste Perstorp laminatgulv, Perstorp Golv GL80, sat i produktion.

En ny kategori blev født
Perstorps innovation markerede skabelsen af en helt ny kategori af gulve. Et enkelt forslag skabt som følge af modgang rodfæstede sig og udviklede sig i tidens løb fra at være et lille tillægsprodukt til en komplet division og til sidst et separat selskab under navnet Perstorp Flooring AB, i dag bedre kendt som Pergo.

Prøveservice er midlertidig utilgængelig

Grundet COVID-19 (coronavirus) udbruddet og de præventive tiltag vi er i gang med at foretage, er det p.t. ikke muligt at bestille gulvprøver indtil videre.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger eller har anmodninger, så må du ikke tøve med at kontakte din faste Pergo kontaktperson eller send en e-mail til os ved hjælp af kontaktformularen..