Go to content Go to search

Sådan skærer eller saver du i laminatgulve

Laminatgulve findes desværre aldrig i samme størrelse som rummet. Så det kræver lidt savning. Mist dog ikke modet. Det er faktisk ret nemt. Disse tre måder anvendes hyppigst til at afkorte dine planker.

Disse værktøjer kan du bruge til at save dine planker:

  • En håndsav
  • En elektrisk stiksav
  • En skovsav, dyksav eller bordsav

Du kan sagtens save dine laminatbrædder med en almindelig håndsav. Først laver du et kort indsnit og derefter fortsætter du med at save. Anbring savlinjen så tæt som muligt på bærefladen, og klem det løse stykke ned. Sav med panelets mønsterside opad for ikke at beskadige mønsteret.

En stiksav er endnu lettere og kan i bund og grund anvendes til alt. Det er det perfekte værktøj til at skære en form ud af en planke, for eksempel hvis du gerne vil anbringe planker rundt om et toilet. Brug altid en fintandet klinge og lad saven køre, inden du berører plankerne.

Professionelt tip: test savklingens tandretning. På denne måde ved du, om du skal save op eller ned med mønsteret for at opnå et pænt savsnit.

Saver du ud til skrå vægge eller hjørner? Så er skovsaven, dyksaven eller bordsaven nyttige. Indstil den vinkel, du prøver at skabe, fastgør planken og lad saven gøre sit arbejde.

Få mere at vide:

Var denne artikel nyttig?
Hvordan kan vi forbedre artiklen?

Tak for din feedback!

Ups! Der gik noget galt.

Der opstod en ukendt fejl. Prøv igen. Hvis dette problem fortsætter, så kontakt os.