Go to content Go to search

Skal jeg vælge vinylgulv eller tæppe?

Overvejer du at lægge nyt gulv i børneværelset eller soveværelset? Så kan det være skønt med et gulv, der er både praktisk og blødt. Både vinylgulve og tæpper er behagelige at gå på. Desuden er gulvene skånsomme for små børn, der ikke altid har den bedste balance.

Hvilke fordele og ulemper er der ved henholdsvis tæppe og vinylgulve

Både tæpper og vinylgulve giver virkelig god støjdæmpning – simpelthen fordi materialerne ikke reflekterer lyd. Det er praktisk i børneværelset med høje støjniveauer og i soveværelset, hvor du gerne vil have så dæmpet en akustik som muligt. Det er ekstra godt, hvis soveværelset eller legerummet ligger på første sal. Vinylgulve og tæpper giver i princippet den samme støjreduktion, så her får du samme effekt, uanset om du vælger det ene eller det andet.

Vinylgulve er mere praktiske end tæpper

Vinylgulve er dog bedre end tæpper i mange andre henseender. Vinylgulve fungerer glimrende sammen med gulvvarme, de er bakterieafvisende, de afviser snavs, og de er nemme at pleje. For blot at nævne nogle få fordele. At de også er lettere at rengøre og reparere er yderligere to store fortrin. Mens et tæppe kan opsuge spild, kan vinylgulvet nemt tørres over. Når dit barn har hamret tuschpennens spids ned i gulvet lidt for mange gange, er et vinylgulv også at foretrække. Vinylgulve fra Pergo er nemme at reparere, fordi du kun skal udskifte de planker eller fliser, der er ødelagt eller defekte. Med et tæppe er du ofte nødt til at udskifte hele tæppet.

Hvis du ved med dig selv, at der vil blive leget med farveblyanter og maling, at sutteflasker med vælling vil havne på gulvet, og at dit barn kan glemme at sætte sig på potten – så anbefaler vi, at du monterer et vinylgulv. Du får alle de bløde fordele, som et tæppe kan tilbyde, mens rengøringen af gulvet kun tager et øjeblik. Hvis du desuden har kæledyr, bliver det meget nemmere at støvsuge alle hårene, og en våd hund på et tæppe er ikke noget, vi anbefaler.

Fordele ved vinyl

  • Behageligt at gå på
  • Støjdæmpende
  • Fungerer med gulvvarme
  • Nemt at holde rent
  • Nemt at reparere

Få mere at vide:

Var denne artikel nyttig?
Hvordan kan vi forbedre artiklen?

Tak for din feedback!

Ups! Der gik noget galt.

Der opstod en ukendt fejl. Prøv igen. Hvis dette problem fortsætter, så kontakt os.