Go to content Go to search

Sådan installeres vinyl på trapper

Pergo-vinyl er en fantastisk mulighed for at montere de helt rigtige profiler på dine trapper. 

Den bedste løsning

Pergo tilbyder forskellige muligheder for montering af vinyl på trapper:

 • Pergo-trappeafdækning fås til Lysefjord Pad Pro, Otra Pad Pro, Otra pro. De er designet til lukkede trapper med fodspark med en maksimal bredde på 1.474 mm (mellemstore planker) eller 1.231 mm (små planker).
 • Pergo Incizo-profil og Incizo-aluminiumsbase

Husk bare, at trappens trin skal være lige og ikke afrundede. Det er også vigtigt, at undergulvet er porøst nok til at have en stærk vedhæftning mellem limen og undergulvet.

Trappeafdækning i vinyl: En nem trin for trin-guide

Med de næste trin vil du kunne give dine trapper et nyt look, der passer perfekt til dit smukke vinylgulv.

 1. Reparer eventuelle skader og sørg for, at trappernes overflader er helt rene og plane.
 2. Mål den nøjagtige højde og bredde af hvert fodspark (lodret side) og hvert trin (vandret side).
 3. Hvis du skal udskære en gulvplanke til, skal du begynde at måle fra rillen på den lange side. Skær også alle andre klikprofiler af.
 4. Klik en trappeafdækning og en vinylplanke sammen. Skær hele vinyltrappeafdækningen til. Hvis trappeforkanten stikker mere end 30 mm ud fra fodsparket, kan der klikkes en ekstra planke ind. Tape disse to dele sammen på bagsiden.
 5. Limning – lodret side: Udfør altid en tørmontering, før du limer trappen. Start fra toppen, og lim ned ad de lodrette forsider først. Brug det anbefalede produkt og lim i en bølgende bevægelse, så der påføres nok af produktet.
 6. Fastgør hvert gulvpanel på den tilsvarende lodrette side af hvert trin med rillen nedad.
 7. Limning – vandrette sider: Udfør altid en tørmontering, før du limer trappen. Start med at lime den øverste trappeafdækning fast. Hvis gulvet på øverste niveau er svømmende monteret, skal du sørge for at bruge en Incizo mellem den limede øverste trappeafdækning og det svømmende monterede gulv. For hvert trin klikkes alle dele sammen for at dække trinnet (trappeafdækning og gulvpanelstykket), så en hel trappeafdækning fuldføres. Påfør lim på trappen i en bølgende bevægelse, og sørg for, at der påføres tilstrækkeligt.
 8. Skub hver trappeafdækning ind i rillen på panelet, der er fastgjort på fodsparket ovenover. Gentag dette for hvert trin.
 9. Dæk samlingerne med Pergo Coloured Kit (QSKIT(-)) for at skjule eventuelle skønhedsfejl. Coloured Kit fås i hvidt og andre farvetoner, der passer til dit gulv. Coloured Kit kan også males.

Vær opmærksom på, at: Dette er en vejledning til en trappe i matchende farver. Ønsker du trapper med malede fodspark? Så skal du kun følge trinnene vedrørende trappeafdækningerne (vandret side).

Vinylprofiler til trapper: et par praktiske trin

Der er flere muligheder for at montere profiler. Her kan du se en af dem:

 1. Fjern eventuel gammel gulvbelægning. Reparer eventuelle skader og sørg for, at trappernes overflader er helt rene og plane.
 2. Skær plankerne efter målene af hvert trins lodrette side. Brug handsker, og skær væk fra kroppen. Vi anbefaler, at du anvender en buet hobbykniv. Derefter skal du lime planken, der er blevet skåret, så den passer til den lodrette side.
 3. Sæt en aluminiumsprofil på kanten af trappen. Skru den fast på plads.
 4. Udjævn eventuelle ujævnheder på trinnene med et nivelleringsmiddel. Slib derefter alt ned og støvsug. Overgangen mellem aluminiumsprofilen og overfladen på trappetrinnene skal også være helt glat.
 5. Dæk hvert trin med et tilskåret vinylgulv. Lim dem fast, og sørg for, at de sidder helt tæt op ad den lodrette side. Tryk dem godt fast. Nu ser din trappe helt ny ud.
 6. Gentag disse trin for de resterende trappetrin.

Efter 24 timers tørring af den limede montering kan du bruge trapperne.

Var denne artikel nyttig?
Hvordan kan vi forbedre artiklen?

Tak for din feedback!

Ups! Der gik noget galt.

Der opstod en ukendt fejl. Prøv igen. Hvis dette problem fortsætter, så kontakt os.