Go to content Go to search
gang med mørkt laminatgulv og store vinduer

Pergo og gulvvarme

Download instruktioner til gulvopvarmning

Forskellige typer gulvvarme og gulvkøling

Pergos gulve kan alle bruges sammen med lavtemperaturgulvvarme. Der er to muligheder, afhængigt af det gulv du vælger

  • Varmtvands- eller elektriske varmelegemer, der installeres på undergulvet. Dette fungerer med alle Pergo-gulve: laminat og vinyl.
  • Varmefolie: den nyeste generation af gulvvarmesystemer. Varmefolien placeres på afretningslaget eller undergulvet. Det er kompatibelt med vores laminatgulve.

Alle Pergos gulve er også kompatible med gulvkøling. Køleelementerne fungerer på samme måde som varmeelementerne, men med kold vand i stedet for varmt.

Det vigtige ved termisk modstand og isolering

For at nyde godt af fordelene ved gulvvarme skal du have et gulv med lav termisk modstand, så varmen kan passere igennem. Jo højere den termiske modstand er, desto længere tager det at varme dit gulv op, og jo mindre effektiv vil din gulvvarme være.

Det er desuden vigtigt at lægge et isolerende lag under gulvvarmen. På den måde reflekteres varmen væk fra det isolerende lag og ledes gennem gulvet.

Pergos vinylgulve har den laveste termiske modstand af alle Pergos gulve og er fremragende termiske ledere, hvilket gør dem perfekte til gulvvarme. Vores sortiment af laminatgulve tilbyder dog også omkostningseffektive valgmuligheder.