Den perfekte retning for dine gulvbrædder

Den perfekte retning for dine gulvbrædder

Retningen af dine gulvbrædder har en kolossal indflydelse på rummets generelle udseende og kan være en hård nød at knække.

Som en tommelfingerregel skal du lægge gulvet i samme retning som rummets primære lyskilde og i den samme retning, som den mest anvendte indgang. Hvis der er flere døre og vinduer, så vælg den retning, der er lettest at montere. Vil du gerne give rummet nogle praktiske ‘visuelle effekter’? Så følg disse tre gode råd.

 

HORISONTALT = BREDT

1. HORISONTALT = BREDT

Skal du lægge gulvet i et smalt rum? Hvorfor ikke lægge gulvbrædderne horisontalt! Brædder, der lægges i bredden, vil altid få arealet til at virke bredere, og dermed forhindre en indelukket virkning. For yderligere at understøtte denne virkning bør du undgå at bruge mørke farver til gulvet eller væggene, da dette vil få et smalt rum til at virke endnu smallere.

 

VERTIKALT = LANGT

2. VERTIKALT = LANGT

Hvis du lægger gulvet i et kort rum, bør du forsøge at give det en form for dybde. Få rummet til at virke længere ved at lægge gulvet vertikalt. Vil du gerne øge virkningen af montering i længderetningen? Sørg for at kombinere et lyst gulv med mørkere vægge: dette vil give rummet endnu mere dybde.

 

DIAGONALT = STORT

3. DIAGONALT = STORT

For rigtigt at stramme et meget lille rum op med en minimal ekstra indsats eller materialeudgifter, kan du vælge at lægge gulvet diagonalt. Normalt vil lægning i en 45 graders vinkel gøre rummet rigtigt flot. Diagonal lægning med en vinkel på bare 10 grader hjælper også med at binde en væg visuelt sammen med en i et andet rum, hvilket skaber en samlende effekt: her kan man virkelig tale om at åbne et rum op!

 


Find en forhandler >

Relaterede artikler

05-08-2015

Dit hjem – din stil