Hvad koster et nyt gulv? hvilke omkostninger skal jeg tænke på?

Hvad koster et nyt gulv? hvilke omkostninger skal jeg tænke på?

Der findes nogle faktorer, der påvirker de endelige gulvomkostninger. Først og fremmest er spørgsmålet, om du beslutter at lægge dit gulv selv, eller om du vil bruge en gulvlægger.

Brug en professionel gulvlægger eller læg gulvet selv

Når man benytter sig af en gulvlægger, går arbejdet som regel hurtigere, og med sin faglige indsigt ved gulvlæggeren, hvordan man forbereder underlaget, tager mål og monterer gulvet. Men du kan også gøre det selv ved at læse den vejledning, der følger med den aktuelle gulvbelægning.

En stor fordel ved parket, laminat og vinyl er, at al efterbehandlingen allerede er udført. Derfor behøver du ikke at beregne omkostninger til olie eller lak. Skruer og lim behøves heller ikke, da parket, laminat og vinyl i princippet altid lægges flydende.

Underlaget betyder meget for det endelige resultat

Hvis du lægger et nyt gulv på et gammelt, knirkende underlag, så kommer dit nye gulv også til at knirke. Det er med andre ord vigtigt, at undergulvet ligger, som det skal. Det skal også være jævnt, så det nye gulv ikke bliver belastet af ujævnheder.

Når du har forankret det, der sad løst, og har fået et fint og plant undergulv, så skal underlaget vælges. Med nogle underlag er det for eksempel meget vigtigt, at du også lægger en dampspærre.

Du skal med andre ord indregne omkostningerne til klargøring af undergulvet og de eventuelle underlag, du skal bruge.

Skal jeg købe mere gulv, end jeg har brug for?

Hvis du lægger et nyt gulv – uanset om det er laminat eller vinyl, skal du til et almindeligt rum beregne 5 % ekstra, når du køber ind til gulvet. I et lille rum med mange komplicerede hjørner og vinkler kan 10 % ekstra gulv være nødvendigt. Til gengæld behøver du ikke at tage højde for, om nogle af panelerne er defekte - hvilket kan forekomme, når du køber et massivt trægulv. Du vil aldrig få en gulvplanke med knaster, der forringer holdbarheden, eller andre lignende skader.

Hvilke andre omkostninger bør jeg regne med?

Prisen på gulvet er den største udgift, når du skal lægge et nyt gulv. Prisen varierer afhængigt af, om du vælger parket, laminat eller vinyl. Større planker koster normalt mere, og laminatprisen afhænger også af den tykkelse, du vælger. Gulve tilhører forskellige klasser, som angiver deres holdbarhed, og det påvirker også prisen.

Regn også fragten fra butikken med, og vær opmærksom på, at du måske skal køre dit gamle gulv hen på genbrugsstationen. Der skal ikke foretages store investeringer i værktøj, det er nok med en god sav til parket, en sav med laminatklinge til et laminatgulv og en kniv til et vinylgulv. Og hvis du får hjælp fra en ven, er det en god idé at have lidt kaffe og kage at byde på.

Det skal du huske:

  • Sørg for, at undergulvet er plant og fint
  • Køb 5 % mere gulv end rummets areal.
  • Kontroller, at du har det rigtige værktøj til det gulv, du har valgt.
  • Til Pergos trægulve behøves kun en god sav.
  • Brug en fin træklinge til laminatgulve for at undgå ujævnheder.
  • Brug en kniv med konkav klinge til et vinylgulv.
  • Tal med din forhandler, hvis du er i tvivl.

Find en forhandler > By eller postnummer |
Relaterede artikler
16-07-2017
Top