DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Forskellige typer gulvvarme

22. juni 2017

Gulvvarme er en nem måde at skabe luksus i sit hjem. At slippe for at fryse om fødderne på kolde vintermorgener kan gøre det lettere at komme igennem den lange nordiske vinter. Med varme i gulvet kan du desuden slippe for grimme radiatorer langs væggene og sænke temperaturen i resten af hjemmet med et par grader, eftersom gulvet opvarmer hele rummet.

Der er forskellige typer af gulvvarme at vælge imellem: vandbåren, luftbåren og el-gulvvarme.

Gulvvarme kan bruges under vinylgulve, laminatgulve og klinker.


Vandbåren gulvvarme

Varmt vand ledes gennem rør af kobber, stål eller polyeten, der er støbt ind i betonplader under gulvet. Der er også vandbårne systemer til træbjælkelag, hvor moduler af celleplast og aluminium lægges på et undergulv eller hviler på bjælkelaget.

Systemet kan kobles til alle varmekilder, som bjergvarme, solvarme eller pelletskaminer, men hvis du har radiatorer med cirkulerende vand, kan du konvertere dem til vandbåren gulvvarme.


Elektrisk gulvvarme

Der er fire typer af elektrisk gulvvarme: varmekabler, gulvvarmefolie, lavvolt og selvregulerende gulvvarme. Varmekabler er det mest almindelige og fylder ikke ret meget.

Pergos gulvvarmesystem hedder Quickheat og består af måtter med indbyggede varmekabler, og det er nemt at rulle dem ud og klikke dem sammen, uden at du behøver at få hjælp af en elektriker. Det er bare at installere termostaten og jordafbryderen på væggen og koble til elstikket. Oven på Quickheat kan du med fordel lægge Pergos laminat.


Luftbåren luftvarme

Ved luftbåren gulvvarme er det varm luft, som ledes gennem ventilationsrør, der er støbt ind i den underliggende betonplade, og den varme luft drives frem af et ventilationssystem. Dette er endnu ikke så almindeligt i private hjem, men bruges ved visse nyproduktioner.

Pergo Quick heat

  • Gulvvarme fungerer under vinylgulve, laminatgulve og klinker.
  • Der er vandbåren, elektrisk og luftbåren gulvvarme.
  • Pergos Quickheat kan du selv installere uden hjælp fra en elektriker.

Opdag vores gulve

Laminatgulv  |  Vinylgulv

Leder du efter en Pergo forhandler i dit område?

Find en forhandler


Del denne artikel