DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Hvorfor vælge trægulv?

9. oktober 2015

Træ forbindes med komfort og varme. Det er et materiale, der kun bliver smukkere med tiden. Det klassiske trægulv i egetræ har længe været en favorit inden for gulve. Takket være indflydelsen fra den skandinaviske designtradition ser man nu, at blødere træsorter stiger i popularitet.

Trendy med træ

"En af de tydeligste tendenser lige nu er brugen af træ, som simpelthen ses overalt. Træmøbler, trægulve, vægge og andet udstyr skaber en harmonisk oplevelse, hvor hver eneste spån og splint fortæller en historie," siger Oke Nollet, design director hos Pergo.

Trægulve fungerer uden tvivl i enhver sammenhæng, hvad enten det drejer sig om en herregård eller en mindre og mere beskeden lejlighed. Ud over at skabe oplevelser gennem farve og træsort kan du arbejde med plankernes størrelse. Gør det lille rum større med trestavsparket, eller giv træets naturlige nuancer mere plads med enstavsparket.

Lyse og mørke trægulve

Dybe og dramatiske kaffenuancer skaber et luksuriøst og solidt udtryk. Lyse trægulve er meget populære, når man ønsker at give sit hjem et moderne udtryk. Tendensen med mørk espresso og lyst træ ser ud til at fortsætte de kommende år.

Vis de naturlige skønhedspletter frem

Det er ikke kun trægulvets farve, der påvirker det indtryk, gulvet og rummet giver. I dag er man ikke bange for at vise de naturlige skønhedspletter frem – så man oplever råmaterialet og føler sig tættere på naturen. Gulve skal opfattes som autentiske, både synsmæssigt og oplevelsesmæssigt.

I dag er det gamle også moderne. Ud over sin naturlige fremtoning skal et trægulv også fortælle en historie og give en oplevelse af genbrug eller vintage. Der må gerne være synlige tegn på, at gulvet er slidt og har en vis alder. Pergo har parket med forskellige børstninger, der fremhæver træets naturlige årer og årringe. Man kan oven i købet få en overfladestruktur med tilfældige savmærker, der fremhæver håndværket og karakteren i planken. Alt sammen for at give gulvet og dermed rummet en autentisk udstråling.

Pergo wood flooring w0311-01751

Del denne artikel