Go to content Go to search

Hvad du bør overveje, når du vælger gulv til dit hjem

Jannice Wistrand

Jannice Wistrand, indretningsarkitekt og Feng Shui-konsulent, deler sine tanker om, hvordan du vælger gulv til dit hjem.

 

Hvilke overvejelser skal du tage i betragtning, inden du vælger et gulv?

Jeg tør godt sige, at valget af gulv er afgørende for at opnå en harmonisk og velkomponeret indretning. Generelt er det vigtigt at overveje tre ting, når man vælger gulv: stilen, rummet og familiesituationen.

Se alle vores gulve

 
beige parketgulv i en hyggelig stue

Stil

Gulve fungerer som et stilstatement og er en del af det permanente inventar i et hjem – det spiller derfor en afgørende rolle for at definere den overordnede stil. Et trægulv i en livlig farve kan for eksempel være velegnet til landlige hjem eller rustikke huse, mens et lyst, mat gulv med diskrete knaster og årer kan skabe en skandinavisk moderne stil. Lad husets stil, indretningen og den valgte farvepalet harmonisere og understøtte den overordnede æstetik, du ønsker.

entré med et beige laminatgulv og snavsede støvler

Rum

Når du vælger gulv, er det vigtigt at tage højde for rummets funktion og mængden af fodtrafik. For eksempel er laminatgulve et godt valg til områder med høj trafik, der er udsat for ridser, mens vinylgulve er velegnede til rum med lavere risiko for ridser, og hvor der ønskes en blød fornemmelse under fødderne. Trægulve kan fungere godt i stuer og soveværelser med mindre trafik og give en varm og naturlig træatmosfære. Laminatgulve og vinylgulve er gode valg, når det gælder vandbestandighed, men i dag findes der også trægulve, der kan modstå betydelig vandeksponering.

pige trækker en stol hen over et beige laminatgulv

Familiesituation

Har du små børn i husstanden? Bor du på landet? Er der daglig slitage, der kræver, at gulvet kan modstå en høj grad af belastning? At vælge et gulv, der opfylder din families behov, er afgørende for at skabe en afslappende atmosfære i dit hjem, hvor der er plads til alle. Hvem gider hele tiden at bekymre sig om at ridse gulvet? Det er bedre at vælge en holdbar løsning som f.eks. et laminatgulv, der er kendt for at være modstandsdygtigt. I dag kan du finde laminatgulve, der både ligner og føles som ægte træ, samt vinylgulve, der i udseende minder om strukturen af træ eller sten.

 
to børn, der læser en bog på et børneværelse med et beige vinylgulv

Oversigt over gulvtyper

Laminatgulve er ekstremt holdbare, modstandsdygtige over for ridser, vandafvisende og ligner træ. De er nemme at lægeg og kræver kun lidt vedligeholdelse. Pergo-laminatgulve er også miljøcertificerede med Svanemærket og leveres med en livstidsgaranti.

Vinylgulve er særligt velegnede til områder, der er udsat for fugt, f.eks. køkkener. De er plet- og vandafvisende, nemme at rengøre og ideelle til familier med børn og kæledyr. Vinylgulve er desuden bløde at gå på og har lydabsorberende egenskaber. Selvom det kan være lidt følsomt over for ridser og skarpe genstande, er Pergo-vinylgulve ekstremt holdbare og leveres med en livstidsgaranti.

Se alle vores gulve

Relaterede artikler

self portrait of Jannice Wistrand with moodboard

Jannice Wistrand: Indret dit hjem 'på skandinavisk'

Den svenske indretningsarkitekt og Feng Shui-konsulent Jannice Vistrand præsenterer her to moodboards, der kan inspirere alle, som gerne vil have en skandinavisk indretning i perfekt balance i deres hjem.