Læg selv nyt vinylgulv

Læg selv nyt vinylgulv

Måske trænger korkgulvet i køkkenet til en udskiftning, fordi det har ligget der siden forrige århundrede. Læg et flot vinylgulv i stedet for – så ved du, at du får et problemfrit gulv.

Forberedelserne er en vigtig faktor

I dag er det som en leg at lægge et Pergo-gulv. Med vores kliksystem skal der hverken bruges søm eller lim. Du klikker ganske enkelt plankerne sammen. Hvis du har et perfekt underlag at lægge vinylgulvet på, så er du færdig på ingen tid. Hvis du på den anden side har et underlag med mange ujævnheder, så bliver du nødt til at lægge lidt energi i det indledende arbejde.

Vigtigt med et plant og rent underlag

Akkurat som med andre gulve er det vigtigt, at underlaget er jævnt, når du lægger dit vinylgulv. Alle revner, der er dybere end 1 mm over en strækning på 20 cm skal udfyldes. Det samme gælder ujævnheder, der er større end 2 mm over en strækning på 1 m. Der findes vinylunderlag, som både er isolerende og lyddæmpende, og som gør underlaget jævnere. Med et plant og rent underlag bliver det nemt at lægge vinylgulvet på plads og få det til at ligge pænt år efter år.

Også vinyl kan udvide sig

Du har sikkert hørt, at et trægulv skal akklimatiseres, før du begynder at lægge det. Det samme gælder for vinylgulve. Lad gulvet ligge i sin emballage i 48 timer, før du begynder at lægge det. Så har det haft tid til at tilpasse sig til klimaet i rummet. Sørg også for at give vinylgulvet plads til 2 mms udvidelser mellem gulvet og væggen.

Klik! Du klikker ganske enkelt vinylplankerne sammen

Når du har planlagt, hvordan vinylgulvet skal ligge, er det tid til selve lægningen. Hvis du har brug for at afkorte vinylgulvet for at få det til at passe, så gøres det bedst med en rundsav eller en kniv.

Derefter klikker du ganske enkelt vinylplankerne sammen. Takket være Pergos patenterede system PerfectFold™ er det er ikke sværere end at lægge et puslespil. Klikrillen låser gulvet både vandret og lodret, så det får en enestående stabilitet. Takket være kliksystemet foregår lægningen nemmere og hurtigere end med andre vinylgulve på markedet. Når du hører klikket, ved du, at plankerne hænger sammen.

For udførlig vejledning og en manual – læs mere her.

Find en forhandler > By eller postnummer |
Relaterede artikler
17-07-2017
03-07-2017
Top