Lav dit hus om til en rustik drøm

Lav dit hus om til en rustik drøm

Vi er mange, der dagdrømmer om det hyggelige hjem. Et hjem, som både familien og middagsgæsterne føler sig godt tilpas i. Et miljø, hvor det hele ikke behøver at være perfekt, men alligevel bliver det – på sin egen måde. Drømme, der passer fint med en rustik stil.

Nyd skavankerne

I den rustikke boligindretning skal gulvet netop være rustikt, og det må godt have fejl og virke ubehandlet. Her må gulvet godt have en lidt rå stil. Helst skal det være med brede gulvplanker i fuld længde, der giver en oplevelse af noget reelt og gedigent. Vil du have et gulv, der giver den rigtige oplevelse, men som også er robust og holdbart, findes der flere muligheder med matchende mønstre på både vinyl- og laminatgulve.

Væggene maler du hvide – undgå tapet – og det er ikke forkert at give væggene lidt ekstra struktur. De hvide vægge i den rustikke stil må gerne kombineres med frilagte loftsbjælker og rå murstensvægge. Det kan du sagtens få, selvom huset ikke på forhånd har nogle af disse elementer. Mulighederne er store - og det er udbuddet også.

Hvis tekstiler kunne tale

I dette hjem bør du ikke bruge fabrikstrykte mønstre. Prøv i stedet med loppefund og guldklumper fra patchwork, broderi, jute, hørgarn og sisal. Prøv at få naturen ind i rummet med et smukt koskind på gulvet eller et fåreskind i lænestolen.

Møblerne

Selvom rummet er rustikt, behøver der ikke at være rustikke møbler i det. Selv hvis du har patchwork og gulve med synlige furer, kan du sagtens kombinere denne stil med en moderne indretning. Det kan endda nogle gange være at foretrække for at undgå, at dit hjem kommer til at ligne en bjælkehytte langt oppe i bjergene i stedet for et moderne hjem. Vær derfor ikke bange for at have et topmoderne køkken og en flot sofa fra 00'erne. Hvis du vil forstærke det rustikke udtryk, kan du i stedet investere i en smuk stenpejs.

Find en forhandler > By eller postnummer |
Relaterede artikler
01-06-2016
Top