Udskiftning af gulvet – en tjekliste

Udskiftning af gulvet – en tjekliste

Er det tid at udskifte gulvet? Så er der en del ting, du bør overveje, før gulvet skal lægges.

Gulvet i et rum kan være det, der ses mest, eller det kan være så diskret, at det fremhæver alle andre detaljer i rummet. Så start med at bestemme, hvor meget gulvet skal ses – men du bør også tænke over, hvor meget det skal kunne holde til. Hvis du skal udskifte gulvet i et rum, hvor det udsættes for meget slitage, kan du overveje et laminat- eller vinylgulv, der er meget holdbart og slid- og ridsebestandigt


Skal du lægge gulvet selv?

Såvel laminatgulve som vinylgulve fra Pergo er nemme at lægge selv ved hjælp af kliksystemet. Til de øvrige gulvtyper kan du få brug for hjælp af en gulvlægger.


Kan dit gamle gulv fungere som underlag?

Når du har valgt et nyt gulv, skal du kigge nærmere på dit gamle gulv for at afgøre, om det kan blive liggende som underlag eller om det skal rives af. Hvis det er helt og jævnt og stabilt, kan det i de fleste tilfælde fungere som underlag for det nye gulv. Men tænk også på at kontrollere, at det nye gulvniveau ikke kommer i vejen for døre og dørtærskler.


Gulvvarme og mellemlag?

Overvej, om du vil have gulvvarme under dit gulv. Der kan lægges gulvvarme under alle Pergos gulvtyper, laminat og vinyl.

Der er også forskellige typer af mellemlag, som lægges under gulvet for at få bedre lyddæmpning og komfort og samtidig minimere knirken.

pergo-infographic-laminat-og-vinylgulve-laegge-selv
Find en forhandler > By eller postnummer |
Relaterede artikler
05-07-2017
Top