Vejledning om gulvvalg

Vejledning om gulvvalg

Har du besluttet at udskifte dit gulv? At vælge et gulv kan virke som en overvældende opgave, når man præsenteres for alle de materialer og design, man kan vælge mellem. Her får du en ide om, hvilke aspekter du bør overveje.

Hvad vil du bruge rummet til?

Det første du skal overveje, når du vælger gulv, er placeringen og formålet med rummet. Gulve udsættes for mere slid i nogle rum end andre – snavs og grus slæbes med ind i entréen, køkkenet udsættes for spildte madvarer og skarpe redskaber, der tabes på gulvet, og kontorstole rulles frem og tilbage i arbejdsværelset.

Laminat- eller vinylgulve egner sig bedst til rum, hvor der er meget trafik, fordi de har en høj holdbarhed og slagstyrke, samt er yderst modstandsdygtige overfor vand. Både laminat- og vinylgulve findes med naturtræ- og steneffekter.

Hvordan ser rummet ud?

Hvordan ser rummet ud – er det stort eller lille, lyst og venligt eller mørkt med få vinduer? Overvej, hvilke farver på vægge og møbler, du vil have, og hvordan de passer til gulvet. Lyse vægge får et rum til at virke større, og naturmaterialer kan skabe en varmere følelse. Naturmaterialer er også lette at kombinere med de fleste farver, og føles tidløse, selvom du ændrer smag i indretning.

Plankernes eller flisernes størrelse og bredde kan snyde øjet, for eksempel kan vandrette linjer og brede planker få et lille rum til at virke længere. Et rektangulært rum kan virke bredere, hvis du lægger plankerne på tværs. Du kan eventuelt bestille prøver og lægge dem ud i rummet for at se, hvordan de ser ud i forskelligt lys.

Hvordan vil du have gulvet til at se ud?

Sidst men ikke mindst - hvordan vil du have gulvet til at se ud? Selvom du har besluttet dig for en bestemt gulvtype, er der stadig en bunke valg, der skal træffes. Vores træparketgulve findes i forskellige træsorter, fasede kanter, strukturer, overfladebehandlinger og design. Laminatgulve findes som lange planker, i klassisk stavdesign, med forskellige steneffekter og med eller uden fasede kanter. Vinylgulve kan ligne mange forskellige træsorter eller fliser. Er det svært at vælge? Kontakt din forhandler for rådgivning!

  • Rum med et stort slid har behov for mere hårdføre gulve
  • Naturmaterialer er lette at kombinere med forskellige mønstre
  • Selve lægningen af gulvet kan påvirke rummets udseende
  • Vores gulve findes i flere forskellige udgaver
Find en forhandler >

Relaterede artikler

01-12-2015

Vælg det rigtige gulv til rummet

26-07-2017

Vælg det rigtige gulv til hvert rum i dit hjem