DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Vil du male dit vinylgulv? Overvej alternativet!

24. juni 2017

Har du lyst til at male det gamle pvc-gulv, som har ligget i køkkenet siden tidernes morgen? Det kan lade sig gøre, men det kræver et omhyggeligt forarbejde, så måske skal du overveje alternativet og lægge et nyt og moderne vinylgulv i stedet?


Gamle vinylgulve indeholder ftalater

For at kunne male et vinylgulv skal du først vaske det af med et affedtende middel (for eksempel universalrengøring) for at få de blødgørende stoffer ud af gulvet. Disse stoffer kaldes ftalater og findes i gamle vinylgulve, og de bevirker, at maling, som males på et sådant gammelt vinylgulv, slipper og flager af efter kort tid. De har også vist sig at være en kilde til hormonforstyrrelser og kræft hos dyr, så legetøj og andre artikler til børn må ikke længere produceres med ftalater. Pergos vinylgulve er fremstillet helt uden ftalater, så et bedre alternativ kan være at rive det gamle vinylgulv af og udskifte det med et nyt vinylgulv.


Skift til et nyt vinylgulv i stedet for at male vinylgulvet

Vores vinylgulve er exceptionelt slidbestandige og holdbare og desuden vandtætte og hygiejniske. Der er mange forskellige mønstre at vælge imellem, og takket være det patenterede kliksystem PerfectFold™ V er det nemt at lægge det selv, også uden forkundskaber eller specielle redskaber.


Omhyggeligt forarbejde før du maler

Hvis du alligevel vil male, skal du gøre et omhyggeligt forarbejde ved at vaske gulvet med for eksempel malerens, slibe og støvsuge gulvet grundigt, så det er jævnt. Når du begynder at male, skal du blande det første lag af maling med laknafta, for at malingen hæfter bedst muligt. Efter det er helt tørt, skal der males mindst to lag mere.

  • I stedet for at male det gamle vinylgulv kan du skifte det ud med et nyt vinylgulv.
  • Pergos vinylgulve er ftalatfrie.
  • Hvis du skal male et vinylgulv, skal du gøre et omhyggeligt forarbejde.

Opdag vores gulve

Laminatgulv  |  Vinylgulv

Leder du efter en Pergo forhandler i dit område?

Find en forhandler


Del denne artikel