Vælg det rigtige gulv til loftsetagen

Det rigtige gulv til loftet

I de senere år er det blevet populært at rydde de gamle loftsetager i boligejendomme og ombygge dem til moderne lejligheder eller gøre dem til en del af den underliggende lejlighed. Også i private villaer kan en ombygning af loftsetagen være en glimrende løsning til at få flere soveværelser og mere plads at røre sig på.

Udforsk alle loftsrumgulve

FRA OPBEVARINGSRUM TIL HYGGELIGE LOFTSRUM

Uanset om du vil lave et nyt soveværelse, et loftskontor eller et ekstra tv-rum, så er den grundlæggende opgave den samme. Først skal du sørge for, at der er plads nok under det skrå tag. Husk, at det kan være rart at stå oprejst på noget af arealet, og at du kan gøre rent uden at ødelægge ryggen.

Det er naturligvis også vigtigt at kontrollere de bygningstekniske aspekter. Er isoleringen for eksempel god nok? Hvis ikke, bliver der hundekoldt om vinteren og varmt som i en sauna om sommeren. Trappen skal også planlægges – er der allerede en, eller skal du bygge en ny? Og hvordan ser det ud med plads til trappen på etagen nedenunder? Det er også meget vigtigt at undersøge, om gulvet er tilstrækkeligt stærkt og stabilt til dine planer med rummet. Hvis gulvet skal forstærkes, er det en god ide at begynde med det og skabe et stabilt grundlag.

Når du har lavet de nødvendige forstærkninger og reparationer af underlaget, kan du tænke på, hvordan du vil indrette rummet. Pergos tynde og stærke laminat og vinyl kan du lægge lige oven på det eksisterende gulv, uden at det tager særlig meget af højden. Med det rigtige mellemlæg kan du desuden slippe af sted med lidt ujævnheder i underlaget, uden at det giver de store problemer. Som altid med Pergos gulve lægger du dem med en klikfunktion, som gør gulvlægningen både hurtig og nem. Desuden fungerer både parket, laminat og vinyl glimrende sammen med gulvvarme.

VALGET MELLEM GULVENE

Rummets funktion påvirker valget af gulvtype. Laminat og vinyl er fantastisk til børnenes leg, mens parket giver en ekstra luksuriøs oplevelse. Til lyddæmpning mellem loftsetagen og rummet nedenunder er vinylgulv særligt godt, og derfor anbefaler vi ofte vinyl til rum på de øvre etager.

Med hensyn til udseende og stil findes der noget for enhver smag, uanset gulvets type. Vil du beholde den rustikke loftsoplevelse, kan du satse på mørkt træ med børstet overfladestruktur og synlige knaster. Til en frisk og lys loftsetage er der er mange lyse trævarianter at vælge imellem. Også med de lyse træsorter kan du få et mere rustikt udtryk ved at bruge hele gulvplanker. Måske har du synlige loftsbjælker, som du kan matche gulvets stil med.

Udforsk alle loftsrumgulve
Find en forhandler >
Start "RoomViewer" >