Pergo laminatgulve: bæredygtige i bund og grund

Pergo laminat: verdens første nordiske miljømærkede gulv!

Hos Pergo udfordrer vi altid os selv ved at anvende strenge kriterier, når det kommer til sikkerhed, sundhed og bæredygtighed. Som opfinderen af laminatgulvet er vi stolte af at være den første producent, der har modtaget Svanemærket og EU's miljømærke. Fra produktion til slutningen af gulvets levetid: Vi innoverer konstant for at minimere den potentielle påvirkning af vores planets miljø.

Kerne af 100 % genbrugstræ

Vores træfiberplade med høj densitet (HDF) er kernen i laminatgulvet og indeholder udelukkende genbrugstræ. Det er biprodukter fra træindustrien, der er indsamlet fra andre aktiviteter (savværker, skovforvaltning, vedligeholdelse af vejkanter …) som ellers ville blive kasseret eller brændt. Ved udelukkende at bruge genbrugstræ, forhindrer vi, at der skal fældes nye træer og sparer træ fra forbrænding.

Vores laminatgulve er med til at opsamle CO2

Træ spiller en vigtig rolle i bekæmpelsen af klimaændringer ved at absorbere CO2 og lagre det sikkert i resten af dets liv. Selv når træet bruges - f.eks. i et gulv - bliver CO2 lagret. Det betyder, at træet i kernen i dit Pergo-laminatgulv oplagrer CO2 i hele sin livscyklus, mens nyplantede træer får mulighed for at optage endnu mere. CO2 bliver ikke frigivet, før træet bliver forbrændt, hvilket vi undgår så længe som muligt - pga. livstidsgarantien= den lange garanti på dit gulv på op til 33 år.

Pergo laminatgulve: kerne af genbrugstræ

Sikring af ren luft indendørs

Det meste af dit liv tilbringer du indendørs. Derfor er indeklimaet i dit hjem meget afgørende. Luftkvaliteten påvirkes af mange forskellige faktorer: ventilation, stearinlys, rengøringsmidler og endda de materialer, der anvendes i dit interiør, f.eks. gulvet.

Ved at producere alle bestanddele i vores gulve selv formår vi at minimere udledningen af VOC ( flygtige organiske forbindelser) så meget som muligt. Et eksempel er formaldehyd, som kun er farligt i meget høje koncentrationer. Formaldehydudledningen fra vores laminatgulve er ubetydelig og 10 gange lavere end EU's standarder. Emissionen fra vores gulve er sammenlignelig med emissionen fra naturtræ, hvilket betyder vi har M1- og A+-certificeringer på vores gulve.

En langsigtet investering - let at lægge, let at genanvende

Da dit laminatgulv er en langsigtet investering, der bevarer sin høje kvalitet, giver vi dig en livstidsgaranti på op til 33 år. Ved at skabe langtidsholdbare produkter forhindrer vi, at gulve bliver til affald efter kun en kort periode. Vores avancerede klikteknologi gør det virkelig nemt for dig at installere dit gulv limfrit – og endda placere det et andet sted, hvis du føler behov for det.

Pergo laminatgulve: 10 gange lavere formaldehydudledning

Kører på grøn energi

Unilin - koncernen bag Pergo - har investeret i to biomasseanlæg, hvor træaffald forvandles til grøn energi. Denne energi bidrager både til lokalsamfundet og til vores egne produktioner. Desuden aftager vi energi fra vindmøller og solpaneler. Som følge heraf er ca. halvdelen af vores koncern’ produktion drevet af vedvarende energi.

Tilbyder total gennemsigtighed

Vi evaluerer og minimerer miljøpåvirkningen på vores laminatgulve gennem hele livscyklussen: fra råmaterialer til udtjente produkter. Life cycle assessment (LCA) teknologien hjælper os med at beregne, i hvilke faser vi har størst indvirkning, og hvor vi kan forbedre os, hvilket resulterer i en EDP= environmental product declaration,en deklaration som vi nøje følger.

Den nordiske svane var kun begyndelsen

Vi ser altid på, hvordan vi kan forbedre vores indsats. Derfor var vi første svanemærket gulv, men bestemt ikke det sidste bevis på vores engagement. I dag har vi modtaget alle de følgende mærker, som viser, at vores laminatgulve overholder nogle af de strengeste miljø- og sundhedsstandarder:

svanemærket

Svanemærket

Høj anerkendt skandinavisk miljømærke for produkter, der opfylder høje krav til miljøstandarder i hele livscyklussen.

PEFC-mærke

PEFC

Globalt anerkendt varemærke for træprodukter, der stammer fra bæredygtigt forvaltede skove.

EU-miljømærke

EU-miljømærke

Miljømærke, der tildeles produkter og tjenesteydelser, som opfylder høje økologiske standarder i hele deres livscyklus.

a+

Afsett (A+)

Emissionsreguleringscertifikatet i den højeste kategori, der tjener som en anerkendelse for meget lave emissioner.

Det finske miljømærke M1

M1

Beviset på, at vores gulvprodukter ikke frigiver giftige stoffer og er lugtfri.

EPD

EPD

Vores miljøproduktdeklaration giver præcise, pålidelige og sammenlignelige oplysninger om vores produkters miljøpræstationer.