Go to content Go to search

At lægge laminatgulve i et rum med en væg med kurver

Ikke alle vægge har en pæn, lige overflade, hvor man kan lægge gulv. Men at arbejde med en væg med kurver er næsten lige så let.

Du skal bruge følgende:

  • Fladt koben
  • Blyant
  • Stiksav
  • Mejsel

Du bør eventuelt fjerne plankerne, så de ligger på langs i retningen af væggen med kurver. Læg derefter så meget af dit gulv som muligt vha. hele planker.

Brug et stykke planke til at måle

Anbring den næste planke oven på den sidste, du lagde, så de ligger nøjagtigt oven på hinanden i længden. Tag derefter et lille stykke overskudsplanke og brug det til at måle. Anbring en side af stykket mod væggen og en blyant på den anden side. Træk derefter det lille stykke langs væggen med kurver, tegn en linje, der følger væggen nøjagtigt på planken, du skal til at lægge, kun en plankebredde væk.

Brug en stiksav til at save langs linjen. Derefter skal du klikke den afsavede planke i gulvet og bruge et fladt koben samt en hammer for at banke den på plads. Planken vil passe perfekt langs væggen med kurver. Hvis kurven er så stor, at du skal bruge mere end en planke for at fylde den, skal du blot følge den samme procedure for den næste række.

Få mere at vide:

Var denne artikel nyttig?
Hvordan kan vi forbedre artiklen?

Tak for din feedback!

Ups! Der gik noget galt.

Der opstod en ukendt fejl. Prøv igen. Hvis dette problem fortsætter, så kontakt os.