Go to content Go to search

Sådan takler du radiatorrør?

Vær ikke bekymret for at lægge et nyt gulv, blot fordi du har radiatorrør, der fører gennem gulvet. Det er lettere at lægge, end du tror.

Nøglen til at få et flot gulv, herunder de mere vanskelige detaljer, er tålmodighed og planlægning. Som ved resten af gulvet, er det vigtigt at forberede dit underlag ordentligt i forbindelse med radiatorer. Mål bredden på de to rør, samt afstanden fra rørene ind til væggen og marker dette på underlaget. Skær dette ud og anbring de resterende stykker underlag mellem og bag rørene. Hvis du taper det fast, bliver det siddende.

Du skal bruge følgende:

  • Skærekniv
  • Blyant
  • Tape
  • Silikonefugepistol
  • Stiksav eller fladbor

1. Mål nøjagtigt

Næste trin er at starte med planken, der placeres ved siden af rørene. Mål afstanden mellem væggen og rørenes midte. Tag målene og sav planken langs linjen. Det vil være det lille stykke, der ender bag rørene til sidst. Mål derefter afstanden fra den sidste planke før rørene til midterpunkterne på de to rør, og marker dette på det lille stykke. Det er de markeringer, du skal bruge til at bore eller save hullerne til rørene.

2. Bor hullerne

Klik de lange og korte stykker af den planke på plads, du arbejder med, mellem to andre planker, og skub det lille stykke fast mod det lange stykke. Det hele vil så blive langt mere stabilt at arbejde med. Brug et fladbor eller en stiksav til at bore eller save huller, hvor dine markeringer er. Bemærk, at halvdelen af hullerne naturligvis bør være i hver sin del af den afsavede planke. En gylden regel for dette er at bore eller save et hul med en diameter, der er 16 mm større end selve røret.

3. Anbring plankerne

Nu er det tid til at lægge plankerne på plads. Start med det lille stykke, der går ud over rørene. Herefter lægges det længste stykke foran dem. Brug en slagklods til at banke dem på plads, så de sidder tæt sammen. Husk, at der ikke er en kliksamling mellem det korte og lange stykke, fordi du savede dem selv. Hvis du synes, at hullet omkring røret er for stort eller ikke er pænt nok, kan du fylde det med silikone for at gøre det pænt.

Få mere at vide:

Var denne artikel nyttig?
Hvordan kan vi forbedre artiklen?

Tak for din feedback!

Ups! Der gik noget galt.

Der opstod en ukendt fejl. Prøv igen. Hvis dette problem fortsætter, så kontakt os.