Go to content Go to search

Sådan lukker du mellemrum mellem planker, der har åbnet sig.

Udsving i luftfugtigheden får gulvbrædderne til at udvide sig eller trække sig lidt sammen. Det er heldigvis let at udbedre mellemrum, der opstår mellem plankerne.

Du skal bruge følgende:

  • Hammer
  • Mejsel
  • Fladt koben

Hvis der er kommet et lille mellemrum mellem enderne på to planker, er der ingen grund til bekymring. Det er ganske let at udbedre, og gulvet kommer til at se ud som nyt igen.

Undersøg mellemrummet grundigt, og prøv at finde ud af, hvilken planke der har flyttet sig. Det er den side, du skal arbejde på for at slå plankerne tilbage i den korrekte position.

Sådan slår du plankerne på plads igen

Fjern forsigtigt panelerne med en hammer og mejsel. Prøv at undgå at beskadige tapetet eller malingen på væggen. Brug derpå et fladt koben for at slå rækken af planker, hvor mellemrummet er, på plads igen og lukke mellemrummet. Hvis mellemrummet er på den anden side af rummet, og gør det svært at se, om planken flytter sig, når du slår på den, kan du trække en blyantstreg på tværs af planken og på planken ved siden af. På denne måde kan du se, om linjerne på de to planker flytter sig i forhold til hinanden.

Når du er færdig, skal du bare lime panelerne på plads, og dit gulv er så godt som nyt igen.

Få mere at vide:

Var denne artikel nyttig?
Hvordan kan vi forbedre artiklen?

Tak for din feedback!

Ups! Der gik noget galt.

Der opstod en ukendt fejl. Prøv igen. Hvis dette problem fortsætter, så kontakt os.