Go to content Go to search

Sådan udbedrer du et gulv, der har løftet sig

Hvis dit gulv har løftet sig, kan det være ret irriterende, så det er bedst at udbedre det straks. Det er lettere, end du tror.

Du skal bruge følgende:

  • Mejsel
  • Hammer
  • Multiværktøj

Udsving i luftfugtigheden i dit hus kan få plankerne til at udvide sig eller trække sig sammen. Hvis du ikke har sørget for tilstrækkelig plads mellem gulvet og væggen, risikere du, at gulvet løfter sig en anelse. Selvom det ikke altid kan ses med det blotte øje, vil du kunne føle det, fordi gulvet vil bøje sig, når du går på det. Det føles som der er en luftboble under plankerne, med det kan heldigvis udbedres.

Find ud af hvilken af rækkerne, der får gulvet til at løfte sig, og fjern derefter panelet fra væggen for enden af den pågældende række. Gør det forsigtigt med en hammer og mejsel. Sørg for, at du ikke beskadiger tapetet eller malingen på væggen.

Sav stykket, der er under belastning, af

Bag panelet vil du nu se, at en af plankerne ligger helt op mod væggen og sidder i spænd. Brug et multiværktøj til at save et stykke af, så du endnu en gang har et tilstrækkeligt mellemrum mellem planken og væggen. Dit gulv bør være pænt og fladt igen. Du kan kontrollere dette ved at trække en overskydende planke over gulvet, for at se om det ligger fladt.

Når du har gjort det, skal du bare lime panelet på plads, og dit gulv er så godt som nyt igen.

Få mere at vide:

Var denne artikel nyttig?
Hvordan kan vi forbedre artiklen?

Tak for din feedback!

Ups! Der gik noget galt.

Der opstod en ukendt fejl. Prøv igen. Hvis dette problem fortsætter, så kontakt os.