Go to content Go to search

Kan jeg damprense mit laminatgulv?

  • Damprensere presser fugten ned i gulvet
  • Det er vigtigt at fugten ikke trænger ind i samlingerne
  • Spørg sælgeren, om damprensning egner sig til dit gulv
  • Det er bedre at støvsuge og rengøre træ-, laminat- og vinylgulve, med en opvredet moppe

Fugt trænger ned i gulvet

Problemet er, at når du bruger damp med højt tryk, trænger der fugt ned i gulvets samlinger og mellem lagene. Selvom gulvet ser ud til at være tørt kort efter, kan det, hvis gulvet bliver vådt, ofte medføre at overfladen falmer, gulvet bliver misfarvet, udvider sig, trækker sig sammen, eller at laminatet falder fra hinanden.

Vi har spurgt flere forskellige producenter af damprensere, men ingen af dem svarede 100% ja til dette spørgsmål. En del afhænger af dampens intensitet, temperatur og kvalitet. Hvis dampen ikke straks trænger ind i gulvets samlinger, og der ikke dannes kondens på laminatet eller i samlingerne, kan det være fint. Du bør altid bruge en mikrofiberklud på mundstykket, så varme og damp fordeles ensartet. Det er også vigtigt, at man ikke holder damprenseren for længe over det samme sted eller over samlingerne, og at rengøre gulvet i plankernes længdegående retning.

Spørg din sælger

En del afhænger også af damprenserens kvalitet. Dampen kan reguleres på nogle af dem, så du kan for eksempel vælge den højeste indstilling til fliser og den laveste indstilling til laminat. Spørg sælgeren, om vedkommende kan garantere, at damprenseren kan bruges til din gulvtype, inden du bruger den.

I stedet for at dampe anbefaler vi, at du støvsuger gulvet, så ofte du kan, og rengør det med en opvredet moppe en gang om ugen. Undgå brugen af blegemiddel og våde mopper. Der findes mange produkter til lige præcis din gulvtype, og mikrofibermopper er utroligt effektive til opsamling af snavs.

Ved træ-, laminat- samt vinylgulve er det enkle svar på dette nej. Men hvis du går i dybden, siger vores tekniske afdeling, at der ikke er et let svar i forbindelse med laminat-- eller vinylgulve. De fleste af os har set annoncer for damprensere og det ser fantastisk ud – dampen løsner snavset på gulvet og så fordamper det af sig selv.

Få mere at vide:

Var denne artikel nyttig?
Hvordan kan vi forbedre artiklen?

Tak for din feedback!

Ups! Der gik noget galt.

Der opstod en ukendt fejl. Prøv igen. Hvis dette problem fortsætter, så kontakt os.