Hvorfor vælge vinyl i stedet for et linoleumgulv?

Derfor bør du vælge et vinylgulv i stedet for linoleumsgulv

Det gamle naturmateriale linoleum er begyndt at blive populært igen, efter det i længere tid har levet en skyggetilværelse. Men hvad er egentlig forskellen på et linoleumsgulv og et vinylgulv, og hvad skal man vælge?


Materiale og miljø

Linoleum er et kemisk-teknisk materiale, som fremstilles af naturmaterialer. Som navnet antyder, indeholder det blandt andet linolie, og det fremstilles af savsmuld eller korkmel, kogt linolie, harpiks, tørremiddel og farvepigment.

Pergos vinylgulve er fremstillet af syntetisk materiale med en stærk miljøprofil. Fremstillingsprocessen er energieffektiv og minimerer spild. Gulvene er ftalatfrie og har meget lave VOC-udslip (organiske opløsningsmidler) og en lang levetid. En anden fordel er, at de kan genbruges.


Følelse

Et linoleumsgulv er naturligt blødt, men kan alligevel føles hårdere end vinyl, hvis det ikke har et lag af fjedrende korkbaseret linoleum eller skumplast – hvilket også kan give en lyddæmpende effekt, mens dette er en naturlig del af vinylgulvet.


Slidstyrke, fugtbestandighed og vedligeholdelse

Vinylgulve er meget slidstærke og desuden så tætte, at de også kan bruges i vådrum. Pergos Titan V-yderlag beskytter mod ridser, slag, aftryk, pletter og slitage og gør det nemt at holde gulvet rent. Hvis dit Pergo-vinylgulv trænger til reparation, kan du nemt udskifte den ødelagte planke.

Linoleum er ridsebestandigt og er til en vis grad selvreparerende i forbindelse med mindre ridser, det er relativt pletbestandigt, hvis pletterne fjernes, før de er tørret ind, men alkaliske stoffer kan misfarve gulvet. Det tåler ikke vedvarende fugt, så det kan ikke bruges i vådrum, men et linoleumsgulv fungerer godt i dit køkken. Et linoleumsgulv kan slibes og vokses, så det ser ud som nyt igen.

Linoleumsgulve kan afgive en ubehagelig lugt, når de bliver fugtige, fx ved svabring.


Udseende

Både linoleumsgulve og vinylgulve fås i mange forskellige farver, mønstre og strukturer.


Installation

Et vinylgulv med kliksystem kan du nemt lægge selv uden forkundskaber og særlige redskaber.

Linoleumsgulve skal limes fast på underlaget, hvilket kan være svært at gøre korrekt selv.


  • Linoleum er fremstillet af naturmaterialer, og vinylgulve består af syntetiske materialer, der er fremstillet miljøvenligt.
  • Begge gulvtyper er bløde, men linoleum er noget hårdere end vinyl.
  • Vinylgulve er mere modstandsdygtige overfor pletter og fugt end linoleumsgulve.
  • Et vinylgulv er lettere at lægge selv end et linoleumsgulv.
pergo vinylgulv linoleumsgulve linoleumsgulv linoleumgulv
Find en forhandler >

Relaterede artikler

05-07-2017

Vælg vinylgulve med kliksystem i stedet for klinker