Gulvlægger eller læg gulvet selv?

Gulvlægger eller læg gulvet selv?

Når man benytter sig af en gulvlægger, går arbejdet som regel hurtigere, og med sin faglige indsigt ved gulvlæggeren, hvordan man forbereder underlaget, tager mål og monterer gulvet på den bedste måde. Men selvom du er amatør, kan du sagtens lægge gulv – hurtigt og nemt.

Kliksystemet gør det nemt at lægge gulve

Pergos gulve er i dag så nemme at montere, at du kan gøre det selv ved at læse vejledningen, der hører til det pågældende gulv. Uanset om du vælger laminat eller vinyl, så lægges gulvet i princippet altid flydende. Derfor skal du hverken bruge skruer, søm eller lim. Med Pergos klikteknologi samler du gulvplankerne eller gulvfliserne som brikker i et puslespil – og hvis du vil lægge en del af gulvet om, så tager du bare gulvet op igen, uden at det går i stykker.

Lægning af parketgulv kræver ikke avanceret værktøj

Hvis du vil lægge et parketgulv, kan du nøjes med en god sav. Du kan bruge den samme type sav til et laminatgulv, men med en laminatklinge eller en fin træklinge. Til vinylgulvet er det nok med en konkav kniv. Du behøver med andre ord ikke at lære at bruge kompliceret værktøj.

Sværhedsgraden afhænger af rummet

Hvis du har et enkelt, firkantet rum med et godt underlag, kan du hurtigt lægge det nye gulv selv. Et rum på 25 m2 behøver ikke at tage mere end en dag, selvom det er første gang, du lægger et gulv. Både laminatgulve og vinylgulve er færdigbehandlede, så derfor behøver du hverken olie eller lak, men kan simpelthen stille alle møblerne ind, så snart gulvet er på plads.

Find en forhandler > By eller postnummer |
Relaterede artikler
17-07-2017
03-07-2017

Professionelle gulvlæggeres uvurderlige viden

Men ikke alle rum er perfekte. Nogle gange kræver det et stort arbejde med at klargøre underlaget og viden om, hvordan underlaget kan forbedres eller repareres. Det kan også være et rum med mange krinkelkroge. Her kan en professionel gulvlæggers viden være uvurderlig. Sådan noget som gulvlister kan også være svært af få til at se perfekt ud som amatør. Men det er langt fra umuligt. Læs vejledningen og overvej, om du vil gøre det selv. Hvis ikke, er der mange dygtige gulvlæggere, der ved præcis, hvad der skal til, og hvad der skal gøres.

Top