DA
Log ud | Opret en konto | Log på Kommercielle gulvløsninger Hjem

Vælg gulvvarme til gulvet

30. november 2015

Med gulvvarme kan du give dine fødder friheden tilbage og lægge hjemmeskoene og de tykke sokker på hylden. Så behøver du ikke at sætte fødderne på et iskoldt gulv, når du står op en vintermorgen. Du kan også slippe for klodsede radiatorer med susende rør – som ikke ligefrem pynter i rummet.

Der findes tre forskellige typer af gulvvarme

Du kan vælge mellem luftbåren, vandbåren og elektrisk gulvvarme. Når varmen kommer fra gulvet, behøver temperaturen i rummet ikke at være lige så høj som med radiatorer. Når vores fødder er varme, er resten af kroppen også varm. En radiator opvarmer ikke gulvet, fordi varmen stiger opad fra radiatoren. Derfor bliver der koldest på gulvet og varmest under loftet.

Med gulvvarme spredes varmen mere jævnt i rummet end med en radiator. Termostaten på en radiator kan være skruet helt op om vinteren. Det giver et varmt punkt i rummet, men den anden side af rummet kan stadig opleves som kold. Det kan også være sværere at møblere et rum med radiatorer, fordi de helst ikke skal dækkes af sofaer og lignende, som mindsker varmespredningen.

Risikoen ved at fjerne radiatoren er, at der kan opstå kuldenedfald. Derfor er det vigtigt at have gode vinduer, når man bruger gulvvarme.

Vinyl leder varmen bedst

Gulvvarme fungerer glimrende med både parket, laminat og vinyl. Et vinylgulv leder varmen bedst, efterfulgt af laminat og dernæst parketgulv. Med gulvvarme kan du sænke indendørstemperaturen og stadig bevare komforten.

Til parket og laminat kan du bruge Quickheatfra Pergo. Quickheat er tæpper, som er nemme at rulle ud og klikke sammen. Varmeløkkerne er indbygget i Quickheat-tæpperne, og du kan selv montere dem. Dette system egner sig dog ikke til vinylgulve, fordi vinyl giver et blødere gulv end laminat eller parket. Hvis du vil lægge vinylgulv og gerne vil have gulvvarme, skal den være indstøbt i underlaget. Vinyl skal også limes, når du bruger gulvvarme, fordi gulvtypen er mere følsom over for skiftende temperaturer.

Hvad sker der, når gulvvarmen skal repareres eller udskiftes?

Vandbåren gulvvarme har normalt længere levetid end gulvvarme med slynger af elkabel. Når gulvvarme er støbt ned i underlaget, skal både gulvet og underlaget brydes op i tilfælde af reparation. Hvis gulvvarmen ligger ovenpå underlaget, for eksempel Pergo Quickheat, skal du kun tage gulvet op. Det er nemt at gøre med Pergos kliksystem.


Del denne artikel