Go to content Go to search

Kan jeg montere Pergo-vinylgulve med gulvvarme eller -køling?

Vi besvarer alle dine spørgsmål om at kombinere Pergo-vinyl med gulvvarme- eller køling.

Vinylgulve og gulvvarme er et perfekt match, hvilket gør vinyl ekstremt populært til både renovering og nybyggeri. Alle Pergos vinylgulve kan kombineres med gulvarme eller -køling med lav temperatur.

Gulvvarmetyper

Pergos vinylgulve er kompatible med lavtemperaturgulvvarme. Dette betyder, at den maksimale kontakttemperatur for vinyl ikke må overstige 27 °C. Vinylgulve kan kun monteres med varmtvands- eller elektriske varmeelementer, der er indlejret i undergulvet. Nye systemer som varmefolie, der placeres på undergulvet, er ikke egnede. Ved montering af Pergo-vinyl med gulvvarme er det vigtigt at læse vejledningen omhyggeligt.

Hent vejledningen

Vinylgulve med gulvvarme: Det skal du være opmærksom på

Når et vinylgulv kombineres med gulvvarme, skal du sørge for, at den samlede termiske modstand ikke overskrider 0,15 m² K/W. Jo højere den termiske modstand er, desto længere tager det at varme dit gulv op, og jo mindre effektiv vil din gulvvarme være. Pergos vinylgulve er perfekt egnede til dette: Pergo-vinyl 4,5 mm har en samlet termisk modstand på 0,015 m²K/W, når det er limet fast, eller 0,025-0,070 m² K/W for ‘flydende’ montering med et underlag. Sagt på en anden måde: et limet gulv leder varmen lidt bedre. Den termiske modstand i Pergo-vinyl kan findes i de specifikke retningslinjer for gulvvarme.

Det er også vigtigt at lægge et isolerende lag under gulvvarmen, der isolerer mere end vinylen. På den måde reflekteres varmen væk fra det isolerende lag og ledes gennem gulvet.

Vinylgulve og gulvkøling

Gulvkøling følger de samme principper som gulvvarme, men det bruger koldt vand i stedet for varmt. Det er derfor vigtigt at have et avanceret kontrolsystem og sikkerhedssystem for at forhindre indvendig kondensdannelse ved brug af gulvkøling. Dette forhindrer, at dit gulv udsættes for vandskade.

Montering af et vinylgulv med gulvvarme

Pergos vinylgulve kan monteres på to måder: limet fast eller flydende. De generelle installationsretningslinjer gælder stadig, medmindre andet fremgår af vores specifikke retningslinjer. Rådfør dig med din forhandler, hvis du er i tvivl.

Hent vejledningen

Få mere at vide:

Var denne artikel nyttig?
Hvordan kan vi forbedre artiklen?

Tak for din feedback!

Ups! Der gik noget galt.

Der opstod en ukendt fejl. Prøv igen. Hvis dette problem fortsætter, så kontakt os.