Læg et nyt gulv oven på det gamle

Det behøver ikke at blive et stort projekt at få et nyt og frisk gulv. Du kan faktisk lægge et nyt gulv oven på dit gamle gulv!

Du kender det sikkert godt? Der er et gammelt gulv i soveværelset, som du længe har været træt af, det er så kedeligt og grimt, men samtidig er der jo ikke rigtig noget galt med det. Det er helt og stabilt, så egentlig virker det unødvendigt at bruge en masse arbejde og tid på at brække det op for at lægge et nyt. Eller er der en bedre løsning?

Vidste du, at du ikke behøver at bryde gulvet op for at få et nyt gulv, du kan i stedet lægge et nyt gulv ovenpå!

Klikgulvene fra Pergo er så tynde, at du stort set ikke behøver at bekymre dig om, at gulvet skal blive for højt til dørtærskler og døre – det vil kun kræve minimale justeringer.


Oppdag alle gulv


Gode forberedelser giver et perfekt nyt gulv

For at dit nye gulv skal blive perfekt, er det vigtigt, at du er omhyggelig med forberedelserne. Hvis du har et gulvtæppe på dit gamle gulv, skal det fjernes. Kontroller gulvet, det skal være jævnt, rent og tørt. Hvis det er ujævnt, skal det slibes og spartles ud, for at det endelige resultat bliver stabilt og ikke knirker. Eventuelle løse gulvplader, skal du sømme fast.

Et tip til, hvordan du ser, om gulvet er jævnt, er at tage en af dine gulvplanker og lade den stå på den lange side på forskellige steder på gulvet, så ser du let, om der er nogle steder, hvor der er luft mellem planke og gulv.

Støvsug og tør gulvet omhyggeligt af med en fugtig klud og lad det tørre. Men da dit nye gulv skal akklimatisere sig ved at ligge indendørs i sin emballage i 48 timer, før du lægger det, har du god tid.

Et mellemlag giver et gulv, der ikke knager

WVi anbefaler, at du derefter dækker det nederste gulv med et mellemlag. Det hjælper med at lydisolere mod støj, når man går på det, og det forebygger, at gulvet knirker samt regulerer de sidste små ujævnheder fra dit undergulv.

Læg dit nye klikgulv

Nu kan du starte på det sjove: at lægge dit nye klikgulv! En detaljeret beskrivelse af, hvordan du lægger vores gulve, finder du her.

  • Forbered undergulvet, så det bliver jævnt og rent.
  • Brug et mellemlag, så gulvet bliver så støjfrit som muligt.
  • Læs instruktionerne omhyggeligt, før du begynder at lægge gulvet.

Oppdag alle gulv

Relaterede artikler

31-05-2018

Fem tips til dig, der gør det selv

11-07-2017

Udskiftning af gulvet – en tjekliste

29-11-2017

Den perfekte retning for dine gulvbrædder